420. Placuszki na puree z kiwi!
28 grudnia
Bez dwóch zdań, jedne z lepszych placuszków na puree owocowym. Wiecie jak smakuje i pachnie bardzo, ale to bardzo dojrzałe kiwi? Dodatek cynamonu jeszcze bardziej wzmocnił jego aromat i słodki smak. Zdecydowanie do powtórzenia! Zmodyfikuję tylko proporcje, żeby placuszki wyszły grubsze. :)
Cynamonowe placuszki na puree z kiwi podane z jogurtem naturalnym i granatem
15 komentarze
Robiłam kiedyś na puree z arbuza i wyszły...nie wyszły...Ale może czas dać drugą szansę plackom na puree owocowym? Twoje wyglądają pysznie :)
OdpowiedzUsuńwczoraj robiłam puree, choć z ciecierzycy i na słono, do obiadu :)
OdpowiedzUsuńa kiwi przejdzie mi przez gardło tylko w bardzo bardzo dojrzałej wersji
grubsze? i tak są grubiutkie :) a jakiekolwiek puree z owoców u mnie zawsze mile widziane i bardzo lubiane :)
OdpowiedzUsuńBardzo egzotycznie. Wydawałoby się, że puree z kiwi w plackach nie ma szans, a tu proszę. Warte spróbowania!
OdpowiedzUsuńTylko dawno kiwi w sklepie nie widziałam...
Świetny pomysł! Podasz przepis, bardzo proszę? :D
OdpowiedzUsuńRobiłam tak jak jabłkowe: http://poraneknaslodko.blogspot.com/2013/11/372-dyniowe-pikelets-z-karmelizowana.html
UsuńKiwi rozgniotłam widelcem i dałam łyżkę mąki mniej, następnym razem dam więcej :)
Grubsze? Jeszcze bardziej? ;)
OdpowiedzUsuńJadłam na puree jabłkowym i były pyszne, więc i te na pewno smakowały nieźle :)
No ja tez robilam - pikelets :)
UsuńO takich placuszkach jeszcze nie słyszałam ! Brzmi super ;)
OdpowiedzUsuńŁał! Ja robiłam tylko na puree z dyni. Koniecznie muszę spróbować, gdy zostanie mi kiwi :)
OdpowiedzUsuńnie wiedziałam, że z kiwi da się zrobić takie cudeńka! a to jeden z moich ulubionych owoców. :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł!
OdpowiedzUsuńPiękne są te placuszki. : )
To takie kiwiowe potworki :D Rewelacja!
OdpowiedzUsuńHmmm...dla mnie i tak są grubiutkie :3
placki na puree? muszę spróbować! :)
OdpowiedzUsuńJejku, ale oryginalny pomysł, pyszne musiały być :D
OdpowiedzUsuń