457. Gofry na serku mascarpone
03 lutego
Skoro na mascarpone można zrobić placki, to czemu by tak nie spróbować zrobić na nim gofrów? Podczas nakladania ciasta, przed oczami stanęła mi wizja zdrapywania ciasta z gofrownicy. Na szczęście nic takiego się nie stało, a nowa gofrownica znów spisała się na medal. Gofry wyszły wyjątkowo chrupiące dzięki grubomielonej mące żytniej, a w środku delikatne dzięki mascarpone, który smakuje znacznie lepiej niż zwykły twaróg. Jest delikatnie słodki, kremowy, trochę jak masełko. Jeśli jest ktoś jeszcze, kto go nie próbował, to zachęcam do skosztowania, bo naprawdę warto. :) Jako dodatek mus z mojego ulubionego owocu, czyli mango i malutkie winogrona. Sycące, chrupiące i nie za słodkie - takie gofry lubię właśnie najbardziej :)
Kokosowo* - rumowe gofry z serka mascarpone i grubo mielonej mąki żytniej podane z musem z mango i winogronami
11 komentarze
Już sobie wyobrażam jak rozpływa się w ustach ! ;)
OdpowiedzUsuńjak z mascarpone to wiem ze pyszne!
OdpowiedzUsuńDzięki tej gofrownicy robisz chyba najbardziej kuszące gofry w blogosferze :D Pysznie dobrane smaki :)
OdpowiedzUsuńWyglądają bosko, a jak z mascarpone to pewnie wprost niebo w ustach :))
OdpowiedzUsuńmoje ukochane mascarpone! uzależniłam się od tego serka. :D
OdpowiedzUsuńgofry z mascarpone, oj musiało być pyszniee :)
OdpowiedzUsuńco Was tak na gofry naszło? :))
OdpowiedzUsuńco chwila to lepsze! :D
Chyba to przez oczekiwanie na lato :)
UsuńKażdy kusi goframi, chyba zacznę kusić i ja... :) Pysznie wyglądają, czas 'odkurzyć' gofrownicę:)
OdpowiedzUsuńSmarujesz gofrownicę olejem przed wlaniem ciasta?
OdpowiedzUsuńwww.foodandphoneaddicted.blogspot.com
Tak, przecież napisałam :)
Usuń