559. Placek z kaszy gryczanej
22 maja
Daktylowy* placek z kaszy gryczanej i budyniu migdałowego podany z domowym serkiem truskawkowym**, miętą i świeżymi truskawkami
* dodałam syropu daktylowego do ciasta** twaróg sernikowy + truskawki + cukier kokosowy
PLACEK Z KASZY GRYCZANEJ
/przepis własny/
Składniki:
pół woreczka ugotowanej kaszy gryczanej
jajko
dwie łyżki budyniu migdałowego
szczypta soli
pół łyżeczki pasty waniliowej
łyżka syropu daktylowego
szczypta sody
tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:
Kasze rozdrobnić widelcem, połączyć z jajkiem, a następnie pozostałymi składnikami. Smażyć na dobrze natłuszczonej patelni z obu stron przez ok. 6 minut. Podawać z dowolnymi dodatkami.
Smacznego!
10 komentarze
mi nigdy takie grubaski nie wychodzą :(
OdpowiedzUsuńaleeee wypasiony! Nigdy nie wpadłabym na to , żeby zrobić omlet z gryczanki. Musi mieć ciekawy smak.
OdpowiedzUsuńno,no! fantastyczny jest - i taki gruby :) z kaszy gryczanej z pewnością był przepyszny!
OdpowiedzUsuńten placek wyglada jak poduszkowiec !! OGROMNIE WYSOKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
OdpowiedzUsuńGdzie kupujesz cukier kokosowy?
OdpowiedzUsuńdrpelc.pl
Usuń:)
podasz przepis jest cudowny !!!!
OdpowiedzUsuńTak :)
Usuńw jakim sklepie kupujesz produkty że tak powiem niedostepne od ręki w supermarketach? :-)
OdpowiedzUsuńdrpelc.pl, biosklep.com.pl, sklepnazdrowie.pl :)
Usuń