598. Sernikowe ciacho jęczmienne!
19 lipca
Kolejny pyszny wyrób od Bonne Maman! W smaku podobny do naszego kajmaku, jednak o lepszej, jedwabistej konsystencji, dzięki której świetnie rozprowadza się na kanapce czy naleśnikach. Oczywiście równie dobrze smakuje jedzony łyżeczką prosto ze słoika. Po prostu rozpływa się w ustach! Po podgrzaniu uzyskuje płynną konsystencję, więc fajnie roztapia się na gorących plackach czy owsiance. Mi jednak najlepiej smakuje schłodzony, prosto z lodówki, szczególnie jako dodatek do lodów :)
7 komentarze
sernikowee?!
OdpowiedzUsuńto coś dla mnie! :)
Słodko-kwaśne :) Ale ja dawno agrestu nie jadłam! Nawet nie pamiętam jak smakuje :o
OdpowiedzUsuńAgrest jest boski jeśli się go zapiecze! Połączenie idealne dla mnie :)
OdpowiedzUsuńCzegoś takiego jeszcze nie próbowałam:)
OdpowiedzUsuńAle kusisz! Nawet nie wiesz jak mam na coś takiego ochotę! :)
OdpowiedzUsuńKiedyś miałam ten krem i potwierdzam - jest genialny! Najlepszy do naleśników :D
OdpowiedzUsuńChociaż tak nadziane ciacho też kusi :)
Czy mogłabym prosić przepis ? :)
OdpowiedzUsuń