636. Ziemniaczane knedle z patelni!
25 sierpnia
Mocno kokosowe, z wierzchu chrupiące, w środku zaś mięciutkie. Maślanej nuty dodaje im masło ghee, a wnętrze skrywa słodkie mango. Do tego namoczone w rumie figi, które tworzą świetny duet z ulubionym mascarpone. Brzmi świetnie? Smakuje jeszcze lepiej! Jedno z najbardziej udanych śniadań w ostatnim czasie. :)
Knedle ziemniaczane z mąki kokosowej smażone na maśle ghee nadziane mango podane z mascarpone, namoczonymi w rumie figami, bazylią i mango
KOKOSOWE KNEDLE ZIEMNIACZANE Z PATELNI
/1 porcja/
200 g ziemniaczanego puree
20 g mąki kokosowej
30 g budyniu o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
jajko
jajko
kawałek mango
szczypta soli
łyżka syropu klonowego
masło ghee do smażenia (może być zwykłe masło klarowane)
Za pomocą widelca połączyć puree z jajkiem, budyniem i mąką kokosową.
Następnie dodać sól i syrop klonowy.
Z ciasta formować placuszki, do środka wkładać po kawałku mango i formować kuleczki.
Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło i kłaść knedle lekko je spłaszczając.
Smażyć pod przykryciem na małym ogniu około 5 minut z każdej strony.
Warto dosmażyć je również po bokach, aby nie były surowe w środku.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl
Za pomocą widelca połączyć puree z jajkiem, budyniem i mąką kokosową.
Następnie dodać sól i syrop klonowy.
Z ciasta formować placuszki, do środka wkładać po kawałku mango i formować kuleczki.
Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło i kłaść knedle lekko je spłaszczając.
Smażyć pod przykryciem na małym ogniu około 5 minut z każdej strony.
Warto dosmażyć je również po bokach, aby nie były surowe w środku.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl
15 komentarze
Ojeju, znowu warzywnie u Ciebie :) I bardzo egzotycznie. I baardzo smacznie!
OdpowiedzUsuńaż nie wiem co powiedziec! Ty to masz genialne pomysły!
OdpowiedzUsuńZ patelni? Ciekawie! Jak je zrobiłaś? :)
OdpowiedzUsuńPrzepis już dodałam :)
UsuńTakie knedelki z figami po prosze <3 !
OdpowiedzUsuńTym śniadaniem przekonałabym si do knedli. Wszystko wspaniałe :)
OdpowiedzUsuńPowaliłaś mnie na kolana tym śniadaniem! I te dodatki <3
OdpowiedzUsuńŚwietne są! Dzięęękuję za przepis! :)
OdpowiedzUsuńziemniaki zamieniasz w coś przepysznego! i jak tu się nie zachwycać takim śniadaniem?! :D
OdpowiedzUsuńMNIAM< WYGLĄDAJĄ KUSZĄCO!
OdpowiedzUsuńfajna szata graficzna lepiej sie czyta i szuka :) progres
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńO mniam, wyglądają tak apetycznie, że chyba biorę się za robienie ich bo knedli fanką jestem ogromną :D
OdpowiedzUsuńmmm wyglądają bosko widzę że chyba podkradnę kolejny przepis od mojgo kuchennego segregatora.:)
OdpowiedzUsuńAle pyszności... chciałabym takie śniadanko w sobotę.. aż miło się wstaje :D Swoją drogą śliczne zdjęcia!
OdpowiedzUsuń