637. Jaglane kluski na parze i... opuncja!
26 sierpnia
Mięciutkie i delikatne, z kwaskowatą (i bardzo efektowną!) opuncją oraz gęstym sosem z czekoladowego masła orzechowe i napoju kokosowego. Dla dopełnienia słodko-kwaśnej kompozycji - orzeszki piniowe, a także jogurt ananasowo - kokosowy, żeby było jeszcze bardziej egzotycznie! Dawno kluski na parze u mnie nie gościły, a takie z dodatkiem mąki jaglanej - jeszcze nigdy! Są chyba nawet lepsze, niż te ryżowe. Przygotowałam je nawet w podobny sam sposób (tym razem zmieniłam tylko mąkę ryżową na jaglaną i mleko ryżowe na kokosowe). Przepis TUTAJ. Polecam!
Jaglane kluski na parze podane z sosem z masła orzechowego i napoju kokosowego, opuncją, ekologicznymi orzeszkami piniowymi Symbio oraz jogurtem ananasowo-kokosowym
13 komentarze
Nigdy nie jadłam ani tych klusek, ani opuncji...następnym razem zrób i porcje dla mnie ^^ :3
OdpowiedzUsuńEksplozja smaków! Jestem w niebie :D
OdpowiedzUsuńSą rewelacyjne,jeszcze z tymi orzeszkami:) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńJuż od dawna chcę spróbować tych klusek na parze, podobno są takie mega, A twoje wyglądają cudownie :D
OdpowiedzUsuńJak dla mnie idealne *.* śniadanie mistrza <3
OdpowiedzUsuńNigdy nie miałam okazji spróbować opuncji, gdzie ją dorwałaś? :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam te kluski, szkoda, że mi nigdy takie puchate nie wychodzą :P
W Biedronce :)
Usuńwyglądają cudownie, a opuncję to piłam tylko w zielonej herbacie, jestem bardzo ciekawa smaku :)
OdpowiedzUsuńczęsto robię takie sosy z masła, idealnie się sprawdzają jako dodatek do śniadań i nie tylko :) a poza tym przypomniałaś mi, ze już wieki nie jadłam klusek na parze!!
OdpowiedzUsuńTak, są świetne i bardzo popularne na amerykańskich blogach :)
Usuńświetnie wyglądają ;))) *.*
OdpowiedzUsuńjaglane pampuchy, to musi być dopiero pyszne! :)
OdpowiedzUsuńwspaniały pomysł chyba zgapię a gdzie naleśniki ?? juz nikt nie robi nalesników a ja je tak lubię i choć robić nie umiem to chociaż popatrzę
OdpowiedzUsuń