655. Pancakes z płatków teffu!
13 września
Dzisiejszym śniadaniem rozpoczynam eksperymentowanie z płatkami teffu. Placuszki wyszły wyjątkowo puszyste, o orzechowym smaku i ciemnym kolorze, który zawdzięczają właśnie tym płatkom. Do środka dodałam kilka śliwek i muszę przyznać, że obok placków z jabłkami, te ze śliwkami są najlepsze! :) A usmażone na masełku ghee dodatkowo zyskują maślany smak i aromat. Pyszne! W sam raz na tak jesienną, pochmurną pogodę jak dziś.
Goździkowe pancakes z płatków teffu nadziane śliwkami podane z pestkami dyni i serkiem waniliowym smażone na maśle ghee
9 komentarze
Płatki teffu? Myślałam, że moje dzisiejsze - kasztanowe - są oryginalne, a tu taka nowość. Lecę sprawdzić w sieci. :)
OdpowiedzUsuńNie wiem nawet co to jest :D Ale placki wyglądają bardzo smacznie :)
OdpowiedzUsuńz czego wytwarzane są płatki teffu i jak smakują? :)
OdpowiedzUsuńZ miłki abisyńskiej. Mają lekko orzechowy smak.
UsuńFajnie podane :)
OdpowiedzUsuńnie słyszałam jeszcze o tych płatkach ale wyglądają kusząco :)
OdpowiedzUsuńTe placuszki prezentują się fantastycznie *.*
OdpowiedzUsuńale idealne, nigdy nie próbowałam tych płatków ale skoro z nich wychodzą takie placki :D
OdpowiedzUsuńkompletnie zapomniałam o istnieniu pancakes..
OdpowiedzUsuń