654. Kokosowe naleśniki!
12 września
Naleśniki z ekologicznej mąki kokosowej Symbio i mąki pszennej nadziane daktylowym* twarożkiem podane z figą, bazylią i sosem kokosowym**
* twaróg + jogurt + syrop daktylowy** mleko + mąka kokosowa + cukier puder trzcinowy
NALEŚNIKI PSZENNO-KOKOSOWE
/przepis własny/
50 g mąki pszennej tortowej
20 g mąki kokosowej
jajko
szczypta soli
łyżeczka oleju kokosowego
mleko do konsystencji (około 200 ml, później jeszcze dolewałam)
Wszystkie składniki zmiksować i odstawić na 15 minut.
Po tym czasie stopniowo dodawać mleko, aż do uzyskania lejącej się konsystencji ciasta.
Smażyć na natłuszczonej patelni na średnim ogniu.
Smacznego!
19 komentarze
Ale apetyczne *.* Idealne naleśniki :)
OdpowiedzUsuńZ daktylowym nadzieniem? Matko, podziel się! :)
OdpowiedzUsuńRobiłam kiedyś naleśniki z mąki kokosowej ale chętnie poznałabym Twój przepis :) Podasz?
OdpowiedzUsuńsuper pomysł na ten daktylowy twarożek! :)
OdpowiedzUsuńahhh, same pyszności! jak widzę naleśniki to się uśmiecham, bo wiem, że jutro naleśnikowa sobota :)
OdpowiedzUsuńMąka kokosowa jest chyba nr 1 na liście do wypróbowania, ale przez wakacje czasu nie było. Pysznie! :)
OdpowiedzUsuńale naleśniki na wypasie !:D
OdpowiedzUsuńależ pieknie wyglądają:) uwielbiam wszystko, co kokosowe:)
OdpowiedzUsuńKokosowe- i już je kocham!
OdpowiedzUsuńjak świetnie podane! :)
OdpowiedzUsuńPięknie wygląda to na talerzu-przyciąga wzrok! Świetna propozycja.Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńmusze dorwać gdzieś tą mąkę!
OdpowiedzUsuńgenialne naleśniczki :)
O mamuniu *.* GENIALNE!
OdpowiedzUsuńZdobyłaś mnie tymi naleśnikami!
OdpowiedzUsuńNaleśniki na medal, wyglądają i prezentują się prześwietnie! :)
OdpowiedzUsuńNaleśniki na medal, wyglądają i prezentują się prześwietnie! :)
OdpowiedzUsuńjeszcze takich nie jadłam , pysznie wyglądają.
OdpowiedzUsuńWyglądają bajecznie, takie mogłabym jeść na śniadanie siedem dni w tygodniu :)
OdpowiedzUsuńomg najpiękniejsze naleśniki jakie w życiu widziałam!
OdpowiedzUsuń