653. Owsianka w słoiczku - najlepsza!
11 września
Słoiczek po maśle orzechowym czekał na wykorzystanie już chyba dwa miesiące. Postawiłam go w szafce za miseczkami i kompletnie o nim zapomniałam. Dziś wybierając naczynie do śniadania natknęłam się na niego i postanowiłam dobrze spożytkować :) Moje ulubione bezglutenowe płatki owsiane ugotowałam na napoju orzechowo-ryżowym. Efekt? Podwójnie orzechowe, pyszne , gorące śniadanie. Do tego ulubione jesienne owoce - śliwki - oraz kwaskowate Rote Grütze, żeby nie było za słodko. :)
Jak na razie ten napój to mój nr 1. Wyważona słodycz, kremowa konsystencja, mocno orzechowy smak oraz... zadziwiająco dobry skład: baza ryżowa 93% (woda, ryż 9,5%), 4% orzechów laskowych, cukier, maltodekstryna (bezpieczna dla zdrowia) i sól. Polecam!
Bezglutenowe płatki owsiane gotowane na napoju ryżowo-orzechowym podane ze śliwkami, Rote Grütze i suszonym pomelo
Ze względu na coraz chłodniejszą pogodę, gotowane śniadania na pewno będę u mnie gościć częściej :)
Zapraszam do oddawania głosów w ankiecie po prawej stronie!
Zapraszam do oddawania głosów w ankiecie po prawej stronie!
14 komentarze
porywam słoiczek i łapię za łyżeczkę! pycha!
OdpowiedzUsuńŁał! wygląda świetnie! dużo bym dała zeby skosztować!
OdpowiedzUsuńale apetyczne :)
OdpowiedzUsuńu mnie też dziś słoiczkowe :)
OdpowiedzUsuńJa tylko raz ze słoiczka jadłam, trzeba to nadrobić! :D
OdpowiedzUsuńpysznie wygląda, jeszcze nie jadłyśmy owsianki ze słoiczka :)
OdpowiedzUsuńTak najlepsza <3 !
OdpowiedzUsuńwspaniałe ;)
OdpowiedzUsuńjak ja lubię takie owsianki:)
OdpowiedzUsuńPo masełku orzechowym najlepsze ze słoiczka! :D
OdpowiedzUsuńNie wiem jak Ty to robisz ze u Ciebie nawet najzwyklejsza owsianka ze sloika wygląda zjawiskowo :) uwielbiam Twoje śniadania i Twojego bloga :)
OdpowiedzUsuńDziękuję!
Usuńrewelacyjny blog!
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo :)
Usuń