678. Jaglane serniczki i krem DeliXia!
07 października
Ten krem bije na głowę wszelkiego rodzaju masy kajmakowe, francuski dulce de leche czy kremy krówkowe do smarowania. Bez dwóch zdań! Próbowałam już chyba wszystkich dostępnych smarowideł tego typu, ale włoski produkt zdecydowanie wygrywa!
Jakie są jego zalety?
* rozpływający się w ustach, mleczno-karmelowy posmak;
* aksamitna konsystencja, dzięki której bardzo dobrze się rozsmarowuje;
* po roztopieniu nabiera bogatszego smaku;
* ma bardzo dobry skład w porównaniu z podobnymi produktami (np. masą kajmakową);
* jest bezglutenowy, a więc bez obaw mogą jeść go również osoby chore na celiakię lub z nietolerancją na gluten;
* wyprodukowany jest z mleka bez laktozy - a więc osoby, które nie tolerują laktozy, mogą go bez obaw spożywać;
* nie zawiera sztucznych barwników ani konserwantów;
* ma wiele zastosowań:
- do smarowania tostów, croissantów, placuszków, gofrów;
- jako nadzienie do ciast i naleśników;
- jako składnik ciasteczek, lodów, deserów;
- świetnie smakuje z owocami;
- w połączeniu ze śmietaną powstaje bajecznie pyszny krem!
* składniki pochodzą z niezanieczyszczonych terenów, a nowoczesna fabryka położona jest w Abruzzo, najbardziej zielonym regionie Europy!
A wady?
Chyba tylko jedna... jest uzależniająco pyszny!
***
Mleczny karmel DeliXia świetnie pasował do dzisiejszego śniadania. Mocno kokosowe, puchate serniczki z kaszy jaglanej + kwaskowate, miękkie jagody goji + rozpływające się w ustach dolce di latte... niebo!
Kokosowe serniczki jaglane z mlecznym karmelem DeliXia, ekologicznymi jagodami goji Symbio i świeżą figą
***
SERNICZKI Z KASZY JAGLANEJ
/przepis własny/
kasza jaglana (50 g przed ugotowaniem)
100 g śmietankowego twarogu sernikowego
szczypta soli
jajko
2 łyżki mąki kokosowej
mleko do konsystencji
łyżka syropu daktylowego
Kaszę jaglaną wymieszać z pozostałymi składnikami.
Masa powinna mieć konsystencję taką, by łatwo było ją mieszać.
Jeżeli tak nie jest, dodać mleka.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Serniczki umieścić w silikonowych foremkach w kształcie gwiazdek i piec około 25 minut.
Smacznego!
* nie zawiera sztucznych barwników ani konserwantów;
* ma wiele zastosowań:
- do smarowania tostów, croissantów, placuszków, gofrów;
- jako nadzienie do ciast i naleśników;
- jako składnik ciasteczek, lodów, deserów;
- świetnie smakuje z owocami;
- w połączeniu ze śmietaną powstaje bajecznie pyszny krem!
* składniki pochodzą z niezanieczyszczonych terenów, a nowoczesna fabryka położona jest w Abruzzo, najbardziej zielonym regionie Europy!
A wady?
Chyba tylko jedna... jest uzależniająco pyszny!
***
Mleczny karmel DeliXia świetnie pasował do dzisiejszego śniadania. Mocno kokosowe, puchate serniczki z kaszy jaglanej + kwaskowate, miękkie jagody goji + rozpływające się w ustach dolce di latte... niebo!
Kokosowe serniczki jaglane z mlecznym karmelem DeliXia, ekologicznymi jagodami goji Symbio i świeżą figą
***
SERNICZKI Z KASZY JAGLANEJ
/przepis własny/
kasza jaglana (50 g przed ugotowaniem)
100 g śmietankowego twarogu sernikowego
szczypta soli
jajko
2 łyżki mąki kokosowej
mleko do konsystencji
łyżka syropu daktylowego
Kaszę jaglaną wymieszać z pozostałymi składnikami.
Masa powinna mieć konsystencję taką, by łatwo było ją mieszać.
Jeżeli tak nie jest, dodać mleka.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Serniczki umieścić w silikonowych foremkach w kształcie gwiazdek i piec około 25 minut.
Smacznego!
10 komentarze
Super pomysł na serniczki,dodatkowo ciekawe wykonanie i forma;) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńale cudne! *.*
OdpowiedzUsuńchciałabym sie obudzić jutro rano i mieć podane właśnie takie serniczki! :)
OdpowiedzUsuńJakie fajne gwiazdki! Czym uzyskałaś taki efekt? :)
OdpowiedzUsuńForemki do pieczenia :)
Usuńpoproszę takie! <3
OdpowiedzUsuńOj pychota. Wyglądają wspaniale :)
OdpowiedzUsuńjakie cudne! *.*
OdpowiedzUsuńmogłabyś podać przepis ?:)
OdpowiedzUsuńOmg cudne! i ta figa mniam mniam :)))
OdpowiedzUsuń