678. Jaglane serniczki i krem DeliXia!

07 października




Ten krem bije na głowę wszelkiego rodzaju masy kajmakowe, francuski dulce de leche czy kremy krówkowe do smarowania. Bez dwóch zdań! Próbowałam już chyba wszystkich dostępnych smarowideł tego typu, ale włoski produkt zdecydowanie wygrywa!


Jakie są jego zalety?

* rozpływający się w ustach, mleczno-karmelowy posmak;
* aksamitna konsystencja, dzięki której bardzo dobrze się rozsmarowuje;
* po roztopieniu nabiera bogatszego smaku;
* ma bardzo dobry skład w porównaniu z podobnymi produktami (np. masą kajmakową);
* jest bezglutenowy, a więc bez obaw mogą jeść go również osoby chore na celiakię lub z nietolerancją na gluten;
* wyprodukowany jest z mleka bez laktozy - a więc osoby, które nie tolerują laktozy, mogą go bez obaw spożywać;
* nie zawiera sztucznych barwników ani konserwantów;
* ma wiele zastosowań:
- do smarowania tostów, croissantów, placuszków, gofrów;
- jako nadzienie do ciast i naleśników;
- jako składnik ciasteczek, lodów, deserów;
- świetnie smakuje z owocami;
- w połączeniu ze śmietaną powstaje bajecznie pyszny krem!
* składniki pochodzą z niezanieczyszczonych terenów, a nowoczesna fabryka położona jest w Abruzzo, najbardziej zielonym regionie Europy!

A wady?

Chyba tylko jedna... jest uzależniająco pyszny!

***

Mleczny karmel DeliXia świetnie pasował do dzisiejszego śniadania. Mocno kokosowe, puchate serniczki z kaszy jaglanej + kwaskowate, miękkie jagody goji + rozpływające się w ustach dolce di latte... niebo!

 Kokosowe serniczki jaglane z mlecznym karmelem DeliXia, ekologicznymi jagodami goji Symbio i świeżą figą



***
SERNICZKI Z KASZY JAGLANEJ
/przepis własny/

kasza jaglana (50 g przed ugotowaniem)
100 g śmietankowego twarogu sernikowego
szczypta soli
jajko
2 łyżki mąki kokosowej
mleko do konsystencji
łyżka syropu daktylowego

Kaszę jaglaną wymieszać z pozostałymi składnikami.
Masa powinna mieć konsystencję taką, by łatwo było ją mieszać.
Jeżeli tak nie jest, dodać mleka.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Serniczki umieścić w silikonowych foremkach w kształcie gwiazdek i piec około 25 minut.

Smacznego!

You Might Also Like

10 komentarze

Follow me on FoodBlogs.com
JemyZdrowo.pl
FlyB - Kulinaria
blogi kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
rondel
mytaste.pl
Blogger Babes are Sophisticated Bloggers Seeking Simple Solutions and Support
Przesiane.pl
Wzorowy Katalog
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Tasty Query - recipes search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

SM

blogi o zdrowiu

Subskrybuj