681. Babeczki z serka wiejskiego!
10 października
To były najlepsze serniczki, jakie zrobiłam do tej pory. A gruszka prosto z działki :)
Dzisiaj biegnę jeszcze do sklepu po kolejne foremki do babeczek - te jak widać, sprawdzają się znakomicie!
Migdałowe* babeczki z serka wiejskiego z miodem wielokwiatowym z polskich pasiek podane z winogronami, pieczoną gruszką chińską i cukrowymi kwiatkami
* ze zmielonymi migdałami (do kupienia TUTAJ)
BABECZKI Z SERKA WIEJSKIEGO
/przepis własny/
200 g serka wiejskiego
20 g miodu wielokwiatowego z polskich pasiek
szczypta soli
30 g zmielonych blanszowanych migdałów
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
jajko
Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę.
Piec około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Wyjąć, udekorować i podawać.
Wyjąć, udekorować i podawać.
Smacznego!
12 komentarze
Fantastyczne <3 !
OdpowiedzUsuńNo to tak: zazdroszczę serniczków, zazdroszczę cukrowych kwiatków, ale przede wszystkim ogromnie zazdroszczę gruszki z działki! Absolutnie cudowne danie. :)
OdpowiedzUsuńwyglądają rewelacyjnie! świetne śniadanie!
OdpowiedzUsuńmam identyczne foremki ! świetnie się sprawdziły do wielkanocnych mini babeczek :)
OdpowiedzUsuńale fantastyczny pomysł!
OdpowiedzUsuńczemu nigdy nie dodajesz przepisów? z chęcią sprobowalabym tychw szystkich potraw
OdpowiedzUsuńNigdy? To akurat nie jest zgodne z prawdą :)
UsuńOh! Wyglądają niebiańsko!!!
OdpowiedzUsuńTakich babeczek jeszcze nie widziałam, strzał w 10! :)
OdpowiedzUsuńo jacie, muszę dorwac te foremki i też takie serniczki zrobić ! :)
OdpowiedzUsuńmuszę wypróbować koniecznie! :D
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie ;)
OdpowiedzUsuń