680. Wegańskie racuszki drożdżowe!

09 października



Racuszki to... czy może bułeczki? Z wyglądu te pierwsze, w smaku zaś - jak te drugie. 
Chrupiące dzięki mące z pszenicy durum, bez użycia jajek czy mleka, 
Do tego soczyste, supersłodkie mango i odrobinę mniej słodka figa, a także mus z malin i jabłek z dodatkiem oleju z pestek dyni, dzięki któremu śniadanie nie było zbyt słodkie. 
Całość zwieńczona chrupiącym musli bezglutenowym. Pycha!

 Wegańskie waniliowe racuszki drożdżowe smażone na maśle ghee podane z mango, figą, dyniowym musem z malin i jabłek oraz bezglutenowym musli owocowym



Olej dyniowy otrzymywany jest poprzez tłoczenie pestek dyni i wyróżnia się charakterystyczną dla nich ciemnozieloną barwą oraz unikalnym smakiem i zapachem. 
Z tego względu stanowi wspaniały dodatek do zup, surówek, sałatek, gotowanych warzyw i innych potraw przygotowanych na zimno. 
Doskonale nadaje się również do przyrządzania deserów. 
Ja używam go jako polewy do lodów i sałatek. Zdecydowanie mój faworyt!


You Might Also Like

6 komentarze

Follow me on FoodBlogs.com
JemyZdrowo.pl
FlyB - Kulinaria
blogi kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
rondel
mytaste.pl
Blogger Babes are Sophisticated Bloggers Seeking Simple Solutions and Support
Przesiane.pl
Wzorowy Katalog
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Tasty Query - recipes search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

SM

blogi o zdrowiu

Subskrybuj