683. Jęczmienne serduszka z czekoladą!
12 października
Serduszka z kaszy jęczmiennej nadziane ciemną czekoladą z ziarnami kakaowca bez cukru podane z pestkami granatu, ekologicznymi orzechami brazylijskimi i waniliowym mascarpone
Stali czytelnicy tego bloga z pewnością zauważyli, że od jakiegoś czasu jego charakter trochę się zmienił. Nie pojawiają się tutaj już tylko same zdjęcia śniadań, ale także krótkie recenzje różnych produktów, zarówno tych zagranicznych jak i polskich. Na instagramie zamieszczam również zdjęcia "słodyczowych" nowości, które udaje mi się upolować na zakupach. Wynika to zapewne z tego, że planując kiedyś założenie bloga, jego tematyka miała być związana nie ze śniadaniami, a właśnie ze... sklepowymi nowościami! Tak więc po części plan ten został zrealizowany. Mam nadzieję, że taka forma wpisów Wam się podoba. Pamiętajcie, że wszelkie sugestie czy pytania dotyczące bloga możecie kierować na mojego e-maila. Chętnie dowiem się, co sądzicie o moim blogu i mam nadzieję, że dzięki Waszym opiniom i pomysłom będę mogła stale go ulepszać. Niebawem zapewne pojawi się również kolejna ankieta - dzięki nim wiem, o czym chcielibyście przeczytać. Dziękuję za wszystkie oddane głosy! :)
Jęczmienne serduszka z czekoladą
/1 porcja/
pół woreczka ugotowanej kaszy jęczmiennej perłowej
łyżka syropu z kwiatu kolosa
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki mąki jęczmiennej
duże jajko
łyżeczka oleju kokosowego
3 kostki ciemnej czekolady (Torras)
Wszystkie składniki zmiksować aż do połączenia się składników.
Połowę ciasta umieścić w foremkach, następnie włożyć po 1,5 kostki czekolady i przykryć pozostałym ciastem.
Piec 15 minut w 190 stopniach aż do zrumienienia.
Wyjąć, ostudzić i podawać.
Smacznego!
18 komentarze
ale oryginalny pomysł!
OdpowiedzUsuńFajnie wyglądają, w dodatku z tym czerwonym akcentem ziarenek granatu ;)
OdpowiedzUsuńŚwietnie wygląda ;)
OdpowiedzUsuńjakie urocze te serduszkaa :)
OdpowiedzUsuńmoże jedno dla mnie?:) :D
Częstuj się :)
UsuńMi jak najbardziej forma się podoba <3 ! Sniadanie super <3 !
OdpowiedzUsuńtakie serduszka ewidentnie od serca! :)
OdpowiedzUsuńTakie od serca :)
OdpowiedzUsuńPrzeglądam Twojego bloga dosyć często, śniadania są niesamowite, jednak strasznie ubolewam nad tym, że zamieszczasz tu tak rzadko przepisy.. Z czego to wynika? Dlaczego tak rzadko dzielisz się z nami przepisami na te pyszności?
OdpowiedzUsuńPonieważ to blog z inspiracjami w formie zdjęć, dodawanymi praktycznie codziennie. Zwyczajnie więc brak mi czasu na dodawanie dzień w dzień przepisów :)
UsuńPodpisuję się rękami i nogami pod tym, co napisał Anonim. Przepisów mi tu brakuje na cuda, które tworzysz ;]
UsuńPS. Piękny masz talerzyk :)
Ja również, jako słodkoholik dołączam się do sugestii moich poprzedniczek:) "serwujesz" tu tak przepysznie wyglądające słodkości, że czasami mam ochotę zjeść monitor i brak przepisu na te cuda to wprost katusze dla oczu i podniebienia;) A mało jest takich blogów ( w sumie to nie znam takiego drugiego), gdzie ktoś miałby tak pomysłowe i niebanalne podejście do tego typu dań, także jeśli to tylko możliwe prosimy o przepisyy! :)))
UsuńOjej, dziękuję za tak miłe słowa! W takim razie muszę częściej dodawać przepisy :)
UsuńNie dość, że to genialnie wygląda, to jeszcze lepiej musiało smakować! :D
OdpowiedzUsuńTak nas zostawiasz bez przepisu na tę wspaniałość? ;)
OdpowiedzUsuńJuż jest :)
UsuńMyślę i myślę i nie wiem jak to wyczarowałaś! :D
OdpowiedzUsuńNa talerzu cudnie, jak zwykle .x
OdpowiedzUsuń