Imbir i pączki.
21 lutego
Bezglutenowe donuty kukurydziano-ryżowe podane z cukrem pudrem trzcinowym, pestkami granatu, jogurtem kokosowym i kandyzowanym imbirem
WEGAŃSKIE PĄCZKI KUKURYDZIANO-RYŻOWE
/przepis własny/
40 g mąki kukurydzianej
40 g mąki z brązowego ryżu
około 160 ml naturalnego napoju sojowego Alpro
szczypta soli
szczypta sody
łyżeczka syropu daktylowego
olej kokosowy do natłuszczenia formy
Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę.
Powinna być gęsta, ale łatwo spływać po łyżce.
Smażyć około 6 minut.
Wyjąć, udekorować i podawać.
Smacznego!
10 komentarze
muszę sobie zafundować taki opiekacz, bo zazdroszczę Ci tych śniadań!!
OdpowiedzUsuńdokładnie o tym samym pomyślałam! :)
UsuńJa zazdrościłam, aż w końcu kupiłam! Teraz szaleję z goframi, donutami itp. ;P
Usuńświetnie się prezentują i na pewno są smaczne:)
OdpowiedzUsuńbardzo fajne pączusie! takie słodko, a zarazem zdrowy poranek najlepszy :)
OdpowiedzUsuńCoś pysznego !!!!
OdpowiedzUsuńNarobiłaś ochoty :D
OdpowiedzUsuńAle ładnie wyglądają!
OdpowiedzUsuńUwielbiam twoje śniadania, bo są idealne dla takich słodyczowych łasuchów, jak ja ;) Pysznie!
OdpowiedzUsuńhttp://poranny-talerz.blogspot.com/
zawsze masz takie mini wersje wszystkiego, jakoś przeczuwałam że pojawią się te donaty :D
OdpowiedzUsuńzapraszam: http://iluminatium-mundi.blogspot.com/