Waniliowy sernik z... kuskusem z pszenicy kamut!
02 lutego
Sernik waniliowy z ekologiczną kaszą kuskus z pszenicy kamut podany z wegańskim kremem czekoladowym i różowym grejfrutem
SERNIK Z KUSKUSEM Z KAMUTU
/przepis autorski/
szczypta soli
łyżeczka pasty waniliowej
łyżka karobu
łyżka cukru pudru trzcinowego
jajko
150 g twarogu sernikowego śmietankowego
Kaszę zalać wrzątkiem 0,5 cm ponad jej powierzchnię.
Po napęcznieniu, rozdrobnić za pomocą widelca z twarogiem, jajkiem, solą, cukrem i pastą waniliową.
Dodać karob i wymieszać.
Piekarnik nagrzać do temp. 190 stopni.
Masę przelać do natłuszczonego naczynia ceramicznego.
Zapiekać przez ok. 25 minut (u mnie tryb "ciasto")
Ostudzić i podawać z dowolnymi dodatkami.
Smacznego!
7 komentarze
Wygląda apetycznie! :)
OdpowiedzUsuńSernik z kuskusem, smakowicie ;)
OdpowiedzUsuńSpecyficzny sernik ale musi być równie dobry jak wersja standardowa.Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńPysznie to wygląda! :)
OdpowiedzUsuńoczywiście wypiek rewelacyjny, bo jakby mogło być inaczej! skąd Ty masz te codziennie śniadaniowe pomysły? :)
OdpowiedzUsuńoszałamiający!!!
OdpowiedzUsuńwygląda przepysznie! zjadłabym takie śniadanko!
OdpowiedzUsuń