Ryżowe gofry.
29 stycznia
Kakaowe gofry z mąki z brązowego ryżu podane z wegańskim kremem czekoladowym, nerkowcami (Zielonyspichlerz.pl) i bazylią
RYŻOWE GOFRY WEGAŃSKIE
/przepis własny/
70 g mąki z brązowego ryż
10 g naturalnego kakao
około 160 ml naturalnego mleka sojowego
szczypta soli
łyżeczka syropu daktylowego
olej kokosowy do natłuszczenia gofrownicy
Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę.
Powinna być gęsta, ale łatwo spływać po łyżce.
Smażyć w dobrze rozgrzanej gofrownicy około 4 minut.
Wyjąć, udekorować i podawać.
Smacznego!
22 komentarze
Widzę, że nie tylko ja miałam dzisiaj ochotę na gofry :)
OdpowiedzUsuńJejku jak one apetycznie wyglądają !
OdpowiedzUsuńsmakowite sniadanko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i zdrowe
OdpowiedzUsuńSama mieliłaś ryż czy kupiłaś gotową mąkę? :) Pysznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńKupilam :)
UsuńWygląda apetycznie! ;)
OdpowiedzUsuńmogę prosić o przepis? :)
OdpowiedzUsuńTak, już jest :)
UsuńWyglądają przepysznie :)
OdpowiedzUsuńHmm, ryżowych jeszcze nie jadłam :D
OdpowiedzUsuńo i następne gofrry ale ryżowych nie jadłam ;* *.*
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają! ;)
OdpowiedzUsuńno nie, kolejna osoba kusi mnie dziś goframi, w weekend robię koniecznie :))
OdpowiedzUsuńskładnik z jakich zrobiłaś te gofry to coś wspaniałego!
OdpowiedzUsuńIle dzisiaj tych gofrów, ale się wszystkie zgrałyśmy!:D
OdpowiedzUsuńWyglądają cudownie !! :) Z brązowego ryżu nigdy gofrów nie robiłam i na pewno spróbuję, a ten krem z nerkowcami musiał być przepyszny :)
OdpowiedzUsuńwysmienicie wygladaja i juz czuje ich zapach
OdpowiedzUsuńWyglądają bajecznie :)
OdpowiedzUsuńmożna prosić o przepis? ;)
OdpowiedzUsuńTak, już jest :)
UsuńSerio 70 g ryżu a nie 170???
OdpowiedzUsuń70 g MĄKI z brązowego ryżu. :)
Usuń