Słoiczek pełen organicznych dobroci.
19 kwietnia
Pudding z ekologicznych płatków quinoa Symbio gotowanych na mleku owsianym bio słodzony syropem z agawy* podany z żurawiną**, bio pomarańczą i truskawką; organiczna herbata roiboos
* ostatnio używam jasnego syropu z agawy bio (Maya Gold)
** żurawinę z kolei możecie dostać TUTAJ; uprzednio namoczyłam ją w herbacie.
PUDDING Z KOMOSY RYŻOWEJ
/1 porcja/
300 ml mleka owsianego (Isola Bio)
szczypta soli
łyżka mąki sezamowej
owoce do dekoracji
Ekologiczne płatki quinoa wsypać do gotującego się posolonego mleka.
Dodać syrop z agawy i mąkę sezamową.
Od czasu do czasu zamieszać i gotować około 5 minut.
Po tym czasie przelać do słoiczka i wstawić na noc do lodówki.
Rano udekorować owocami i podawać.
Smacznego!
7 komentarze
wspaniała kompozycja :)
OdpowiedzUsuńwow, śniadanie 100% bio, maksimum zdrowia :) aż mi się zamarzył taki słoiczek Twojego pysznego śniadania! :)
OdpowiedzUsuńSłoiczek dobroci <3
OdpowiedzUsuńSama pyszność;)
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie ;-)
OdpowiedzUsuńcudnie wygląda. ;) ale chyba jakiś chochlik się wkradł do przepisu, bo w składnikach są płatki owsiane, a nie quinoa. ;)
OdpowiedzUsuńDzięki, to przez to mleko owsiane :)
Usuń