Miodowe serniczki z patelni!
04 maja
Miodowe serniczki z mąki słonecznikowej smażone na bio oliwie z oliwek extra virgin podane ze śliwką, cukrem pudrem trzcinowym, mango, domową czekośliwką i organicznym musem migdałowym
Wszystkie produkty możecie dostać w sklepie internetowym
W środku niespodzianka w postaci mango!
***
MIODOWE SERNICZKI Z MANGO
/przepis własny/
250 g półtłustego twarogu mielonego w kostce
70 g mąki słonecznikowej
3 krople aromatu waniliowego
3 łyżeczki miodu akacjowego
jajko klasy XL
kawałki mango do nadziania
oliwa z oliwek do smażenia
1. Twaróg rozgnieść z jajkiem, mąką i miodem.
2. Dodać aromat waniliowy.
3. Zwilżonymi dłońmi formować kuleczki, a do środka wkładać po kawałku mango.
4. Kłaść na rozgrzaną, natłuszczoną patelnię, lekko spłaszczając.
4. Smażyć na małym ogniu do momentu zarumienienia, z obu stron.
5. Podawać z dowolnymi dodatkami.
Smacznego!
11 komentarze
cudowna słodycz <3
OdpowiedzUsuńAle piękne grubaski Ci wyszły! :)
OdpowiedzUsuńMiodowe serniczki, ale to musi być smaczne!
OdpowiedzUsuńPyszności :)
OdpowiedzUsuńkolejne wypasione śniadanie! czy można się u Ciebie rano stołować?:D
OdpowiedzUsuńGrubaski *-*
OdpowiedzUsuńNiezależnie od tego z czego i jak robisz, to te Twoje placki, omlety i serniczki zawsze takie puchate!
OdpowiedzUsuńfajne seniczki :)
OdpowiedzUsuńmuszę koniecznie wypróbować ten przepis ;)
OdpowiedzUsuńMoje nie wyglądały co prawda tak pięknie, ale były pyszne :)
OdpowiedzUsuńMusze jutro zrobić .
OdpowiedzUsuń