Kasztanowy krem owsiany.
04 października
Wegański kasztanowy krem bananowo-owsiany podany z mini bananem, kruszonymi surowymi pistacjami bio, granatem i masłem orzechowym
***
WEGAŃSKI KASZTANOWY KREM OWSIANY
50 g płatków owsianych drobnych
20 g lnu mielonego
szczypta soli
2 małe banany (lub jeden duży)
łyżeczka kakao
300 ml mleka z orzechów laskowych
Mleko zagotować, dodać szczyptę soli, kakao i rozgniecione banany.
Następnie wsypując płatki i len, energicznie mieszać.
Gotować aż do zgęstnienia.
Gdy uzyskamy odpowiadającą nam konsystencję, dodajemy deser i lekko podgrzewamy.
Przelewamy do miseczki i dekorujemy ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
ENGLISH VERSION:
BANANA-MAROON CREAMY OATMEAL
50 grams of instant oat flakes
20 g of flax (minced)
pinch of salt
2 small bananas (or one large)
1 dessert Pomme & Crème de marrons
1 teaspoon of cocoa powder
300 ml of hazelnut milk
Milk bring to the boil, add a pinch of salt, cocoa and mashed bananas.
Add oat flakes and flax, then energetically mix.
Cook until mixture thickens.
When you get the right consistency, add the dessert and slightly heat.
Pour into a bowl and garnish with your favorite toppings.
Enjoy!
4 komentarze
Kasztanowy-brzmi i wygląda równie pysznie! :)
OdpowiedzUsuńjak zwykle pysznie i pomysłowo :)
OdpowiedzUsuńcałość na pewno była obłędnie słodka!
OdpowiedzUsuńKasztany brzmią baaardzo kusząco, chciałabym posmakować kiedyś tego deserku. :-)
OdpowiedzUsuń