Ostatnie jeżyny?
22 października
Budyń z komosy ryżowej na mleku migdałowym podany
z melonem, jeżynami, klonową ricottą i granulowanym cukrem klonowym
MIGDAŁOWY BUDYŃ Z KOMOSY RYŻOWEJ
/PRZEPIS WŁASNY/
65 g komosy ryżowej (Quinola Mothergrain)
350-400 ml mleka migdałowego
szczypta soli
łyżka oleju z awokado
kilka kropli aromatu rumowego
łyżka mąki migdałowej
2 łyżki syropu klonowego
Do rondelka z gotującym się mlekiem wsypać komosę.
Dodać szczyptę soli, aromat i syrop klonowy.
Gdy zacznie się gotować, od czasu do czasu zamieszać,
żeby gęstniejąca masa nie przywarła do dna.
Gotować około 3 minut na małym ogniu.
Po tym czasie dodać mąkę i zamieszać.
Gotować jeszcze około 3 minut, po tym czasie
lekko ostudzić, dodać olej z awokado i przelać do miseczki.
Udekorować owocami, ricottą i granulowanym cukrem klonowym.
Smacznego!
z melonem, jeżynami, klonową ricottą i granulowanym cukrem klonowym
MIGDAŁOWY BUDYŃ Z KOMOSY RYŻOWEJ
/PRZEPIS WŁASNY/
65 g komosy ryżowej (Quinola Mothergrain)
350-400 ml mleka migdałowego
szczypta soli
łyżka oleju z awokado
kilka kropli aromatu rumowego
łyżka mąki migdałowej
2 łyżki syropu klonowego
Do rondelka z gotującym się mlekiem wsypać komosę.
Dodać szczyptę soli, aromat i syrop klonowy.
Gdy zacznie się gotować, od czasu do czasu zamieszać,
żeby gęstniejąca masa nie przywarła do dna.
Gotować około 3 minut na małym ogniu.
Po tym czasie dodać mąkę i zamieszać.
Gotować jeszcze około 3 minut, po tym czasie
lekko ostudzić, dodać olej z awokado i przelać do miseczki.
Udekorować owocami, ricottą i granulowanym cukrem klonowym.
Smacznego!
6 komentarze
pyszne owocki!
OdpowiedzUsuńTak, to już chyba będą jedne z ostatnich jeżyn...
OdpowiedzUsuńCo do przepisu wygląda ciekawie, nigdy nie robiłem budyniu z komosy... może czas najwyższy spróbować... :)
Jaki ciekawy pomysł na komosę, w życiu nie pomyślałabym o zrobieniu z niej budyniu :> Idealnie żegnasz się z jeżynami :P
OdpowiedzUsuńWspaniałe owoce więc szkoda, że ostatnie. :<
OdpowiedzUsuńPyszności <3
OdpowiedzUsuńNie ukrywam, że bardzo lubię jeżyny :)
OdpowiedzUsuń