Jaglanka dodająca energii i proszek z Sango!

28 grudnia


Kasza jaglana z waniliowym jogurtem ze sproszkowanym koralowcem Sango
prażonymi płatkami kokosa, pestkami granatu i jabłkiem
Sango... co to takiego? 
Jest to koralowiec z japońskiej wyspy Okinawa. Zawiera sporo wapnia i magnezu, które korzystnie wpływają na równowagę kwasowo-zasadową w organizmie. Dzięki niemu możemy w łatwy sposób uzupełnić niedobór tych dwóch ważnych minerałów.
Ja używam sproszkowanego koralowca firmy Regenbogenkreis, którego pozyskiwanie podlega rygorystycznym kontrolom. Dzięki temu nie zagraża ono delikatnym rafom koralowym, które w sposób nielegalny często są niszczone lub uszkadzane. Proszek z Sango jest oczywiście odpowiedni dla wegetarian i wegan.
Co ciekawe i ważne zarazem, świeżo zebrane koralowce Sango są wolne od radioaktywności, mimo katastrofy w Fukushimie, która miała miejsce w 2015 roku.
Składniki odżywcze w 2,4 g: 545 mg wapnia (68% RDA) i 283 mg magnezu (76% RDA).
Jak widzicie, wystarczy zaledwie 2 gramy proszku, żeby zapewnić sobie solidną dawkę!
Oczywiście oprócz tych dwóch ważnych minerałów, koralowiec zawiera również kompleks naturalnych soli potasu, sodu, żelaza, fosforu, siarki, krzemu, chromu i innych pierwiastków.
Sango możecie zamówić w sklepie internetowym Regenbogenkreis, klikając na poniższe logo:

You Might Also Like

3 komentarze

Follow me on FoodBlogs.com
JemyZdrowo.pl
FlyB - Kulinaria
blogi kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
rondel
mytaste.pl
Blogger Babes are Sophisticated Bloggers Seeking Simple Solutions and Support
Przesiane.pl
Wzorowy Katalog
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Tasty Query - recipes search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

SM

blogi o zdrowiu

Subskrybuj