Jaglanka dodająca energii i proszek z Sango!
28 grudnia
Kasza jaglana z waniliowym jogurtem ze sproszkowanym koralowcem Sango,
prażonymi płatkami kokosa, pestkami granatu i jabłkiem
Jest to koralowiec z japońskiej wyspy Okinawa. Zawiera sporo wapnia i magnezu, które korzystnie wpływają na równowagę kwasowo-zasadową w organizmie. Dzięki niemu możemy w łatwy sposób uzupełnić niedobór tych dwóch ważnych minerałów.
Ja używam sproszkowanego koralowca firmy Regenbogenkreis, którego pozyskiwanie podlega rygorystycznym kontrolom. Dzięki temu nie zagraża ono delikatnym rafom koralowym, które w sposób nielegalny często są niszczone lub uszkadzane. Proszek z Sango jest oczywiście odpowiedni dla wegetarian i wegan.
Co ciekawe i ważne zarazem, świeżo zebrane koralowce Sango są wolne od radioaktywności, mimo katastrofy w Fukushimie, która miała miejsce w 2015 roku.
Składniki odżywcze w 2,4 g: 545 mg wapnia (68% RDA) i 283 mg magnezu (76% RDA).
Jak widzicie, wystarczy zaledwie 2 gramy proszku, żeby zapewnić sobie solidną dawkę!
Oczywiście oprócz tych dwóch ważnych minerałów, koralowiec zawiera również kompleks naturalnych soli potasu, sodu, żelaza, fosforu, siarki, krzemu, chromu i innych pierwiastków.
Sango możecie zamówić w sklepie internetowym Regenbogenkreis, klikając na poniższe logo:
3 komentarze
Wanilia i kokos to idealne połączenie :)
OdpowiedzUsuńCiekawy produkt :)
OdpowiedzUsuńNie ma lepszego połączenia. :-)
OdpowiedzUsuń