Czekoladowy omlet z mascarpone i... masło kokosowe :)
25 września
Czekoladowy omlet z mascarpone podany z nektarem z kwiatu kokosa, twarożkiem i poziomkami
KOKOSOWY OMLET
Z MASCARPONE
/przepis własny/
70 g mascarpone
20 g mąki kokosowej
5 g gorzkiego kakao
2 jajka
kilka kropli ekstraktu z wanilii (lub cukru waniliowego)
szczypta soli
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
łyżeczka masła kokosowego do natłuszczenia patelni
łyżka cukru z kwiatu kokosa
+
nektar z kwiatu kokosa do podania
dowolne owoce
twarożek
Wszystkie składniki oprócz masła kokosowego zmiksować na gładką masę. Odstawić na 15 minut.
Rozgrzaną patelnię natłuścić masłem, wylać masę i smażyć na małym ogniu około 5 minut z każdej strony.
Uwaga: Należy ostrożnie przewracać za pomocą dużej łopatki, najlepiej silikonowej.
Podawać z dowolnymi dodatkami.
Smacznego!
COCONUT MASCARPONE OMELET
70 g mascarpone
20 g coconut flour
5 g cocoa powder
2 eggs
a few drops of vanilla extract (or vanilla sugar)
pinch of salt
1/3 teaspoon baking powder
1 tsp coconut butter for greasing the pan
1 tbsp coconut blossom sugar
+
coconut blossom nectar
fruits
cottage cheese
All the ingredients except coconut butter blend into a smooth paste. Let stand for 15 minutes.
Grease the hot pan with coconut butter, pour mass and cook over low heat for about 5 minutes on each side.
Note: Carefully turn over using a large spatula, preferably silicone one.
Enjoy!
Do przygotowania przepisu użyłam produktów kokosowych marki
7 komentarze
Twój omlet wygląda bosko :) idealny na niedzielne śniadanie :)
OdpowiedzUsuńTakie cudo to bym sb zjadła *O*
OdpowiedzUsuńUwielbiam wszystko co kokosowe ;)
OdpowiedzUsuńWygląda cudownie! Zapraszam na mój blog kulinarny! :) https://jaglusia.wordpress.com/
OdpowiedzUsuńWygląda genialnie - smak z niego aż emanuje ;)
OdpowiedzUsuńWow, mega :) Wygląda jak ciasto!
OdpowiedzUsuńGrubość obłędna! :D
OdpowiedzUsuń