Czekoladowy omlet z jabłkiem
03 listopadaOmlet z jabłkiem to danie, które kojarzy mi się właśnie z jesienią.
Smaku nadała mu odżywka białkowa, mąka bananowa oraz miks prażonych ziaren i owoców.
Całość z dodatkiem cynamonu smakowała jak typowe, jesienne ciasto z jabłkami.
Pyszności!
PRZEPIS NACZEKOLADOWO - ORZECHOWY OMLET Z JABŁKIEM
150 g ricotty
40 g mąki gryczanej
25 g odżywki białkowej o smaku czekoladowego masła orzechowego
30 ml mleka kokosowego (lub innego)
2 jajka
kilka kropli ekstraktu z wanilii
szczypta soli
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
łyżeczka oleju kokosowego do natłuszczenia patelni
łyżeczka cukru z kwiatu kokosa
Przygotowanie:
Wszystkie składniki oprócz oleju i jabłka zmiksować na gładką masę.
Odstawić na 15 minut.
Jabłko pokroić w drobną kostkę
(pozostawiając kilka plastrów do dekoracji) i dodać do ciasta.
Rozgrzaną patelnię natłuścić olejem, wylać masę i smażyć na małym
ogniu około 5 minut z każdej strony.
Należy ostrożnie przewracać za pomocą dużej łopatki, najlepiej silikonowej.
Smacznego!
***
RECIPE FORCHOCOLATE - NUT OMELET WITH APPLE
150 g ricotta40 g buckwheat flour
25 g whey protein
(JWHEY Lean Protein Chocolate Peanut Butter)
30 ml coconut milk (or other)
2 eggs
a few drops vanilla extract
pinch of salt
1/3 tsp baking powder
1 tsp coconut oil for greasing the pan
1 tsp of sugar with coconut flower
small apple
+
a mix of seeds and fruits (Munchy Seeds Super Berry)
Preparation:
All the ingredients except the oil and apple blend to a smooth paste.
Let stand for 15 minutes.
Cut the apple into small cubes
(leave few slices for decoration) and add to the batter.
Grease the hot pan with oil, pour the batter and fry over low
heat about 5 minutes on each side.
Carefully turn over using a large spatula, preferably silicone.
Enjoy!
Miksy od Munchy Seeds
0 komentarze