Puszysty suflet z naleśników + produkty marki Seitenbacher + rozdanie + kod zniżkowy na zakupy!
11 stycznia
KOKOSOWO - MAKOWY SUFLET Z NALEŚNIKÓW
[przepis autorski]
/1 porcja/
250 g jogurtu sojowego naturalnego (może być zwykły)
łyżka syropu daktylowego
łyżeczka oleju makowego
1 duże jajko
25 g mąki kokosowej
2 pełnoziarniste naleśniki dowolnie nadziane
(u mnie masło kokosowe)
małe jabłko pokrojone w kostkę
szczypta soli
cukier puder
Piekarnik nagrzać do 190 stopni.
Jogurt zmiksować z syropem, olejem, żółtkiem i mąką.
Naleśniki ułożyć w natłuszczonym naczyniu do zapiekania.
Białko ubić na sztywno ze szczyptą soli i łyżeczką cukru pudru.
Do masy jogurtowej dodać jabłko i całość przełożyć do naczynia.
Na wierzchu położyć pianę z białek.
Całość zapiekać okolo 20 -25 minut (u mnie z włączonym trybem "ciasto")
Po tym czasie wyjąć, ostudzić i podawać z dowolnymi dodatkami.
Smacznego!
Jeśli byliście choć raz w niemieckim supermarkecie na dziale z płatkami śniadaniowymi,
na pewno logo marki Seitenbacher rzuciło się Wam w oczy.
Jej produkty można znaleźć praktycznie we wszystkich sieciach sklepów spożywczych.
Do tej pory były dostępne w naszym kraju w Almie,
ale teraz możecie zamówić je bezpośrednio od producenta.
a więc około 17 zł (czyli tyle, ile mniej więcej kosztuje krajowa przesyłka kurierska!)
Więcej szczegółów poznacie na końcu tego wpisu. ;-)
***
Kilka słów o marce
Firma Seitenbacher jest prowadzona przez rodzinę, a więc nie jest to masowy producent, co też przekłada się na wysoką jakość produktów. Firma została założona w 1980 roku przez Willi Pfannenschwarz, w młynie, który powstał w XVI wieku. Nazwa Seitenbacher pochodzi od małej rzeki "Seitenbach", która nadal napędza stare, młyńskie koło :) Od początku głównym celem właścicieli jest produkcja naturalnych produktów wzbogaconych o substancje odżywcze, przy jednoczesnym zachowaniu świetnego smaku. Firma znajduje się teraz w Buchen w regionie Odenwald (Badenia-Wirtembergia). Region ten jest znany z bajkowego krajobrazu wiejskiego i tradycyjnej uprawy zboża.
***
- w 100% domowego wyrobu
- najlepszej jakości zboża, owoce i orzechy
- tylko naturalne składniki
- bez dodatku GMO
- seria produktów wysokobiałkowych
- bogactwo błonnika, witamin i minerałów
- zboża nieoczyszczone, pełnoziarniste
- wyłącznie niesiarkowane owoce (!)
- bez tłuszczów trans, cholesterolu
- czekolada bez sztucznej waniliny - tak (!)
- duży wybór produktów wegańskich (!)
- w ofercie znajdują się również produkty bezglutenowe
- bez sztucznych barwników i konserwantów
- brak sztucznych wzmacniaczy smaku
- bez dodatku cukru
- bez dodatku tłuszczu (jedynie pochodzenia naturalnego)
Z bogatej oferty firmy skusiłam się na produkty z rożnych serii:
1) Bio müsli z liofilizowanymi malinami, jeżynami, jabłkiem i migdałami;
2) Bio müsli z żurawiną;
3) Müsli CARBS 19.0 - które zawiera jedynie 19 g węglowodanów na 100 g produktu,
a więc około 60% mniej niż w innych tego typu mieszankach zbożowych;
4) Babkę płesznik - pęcznieje jak nasiona chia, jest to praktycznie czysty błonnik;
5) Makarony proteinowe w trzech różnych kształtach - sycą znacznie lepiej niż zwykłe.
Wyrabiane są z pszenicy twardej durum i zawierają ponad 20%.
mniej węglowodanów niż normalny makaron.
6) Makaron wysokoproteinowy - zawiera aż 40 g białka na 100 g produktu, a jak wiadomo, białko pozwala budować masę mięśniową i wspomaga regenerację mięśni.
Świetny jako baza wszystkich sztandarowych dań kuchni włoskiej, np. zapiekanek.
7) Zupa z zielonego orkiszu
7) Zupa z zielonego orkiszu
8) Bio olej sezamowy - tłoczony na zimno, dobry do zup czy sałatek.
Osobiście najchętniej dodaję go do krupniku i sałatki z buraczków.
Osobiście najchętniej dodaję go do krupniku i sałatki z buraczków.
9) Płatki śniadaniowe w sześciu różnych smakach i kształtach
- wszystkie z wysoką zawartością błonnika, bez sztucznych dodatków i nadmiaru cukru.
Przeciętne płatki dla dzieci zawierają ok. 60 g cukru, te zaś tylko 7-12 g na 100 g produktu.
- wszystkie z wysoką zawartością błonnika, bez sztucznych dodatków i nadmiaru cukru.
Przeciętne płatki dla dzieci zawierają ok. 60 g cukru, te zaś tylko 7-12 g na 100 g produktu.
10) Bulion warzywny w proszku, czyli świetny zamiennik sztucznych, niezdrowych mieszanek typu "przyprawka". Nie zawiera tłuszczu, a do tego jest wegański. Na jego bazie można przygotować pyszną zupę (która pachnie jak rosół z kury!). Skład idealny: ekstrakt drożdżowy, marchew, sól morska, cebula, korzeń kurkumy, pietruszka, por, czosnek, lubczyk, seler , papryka, melisa, koper, papryka, musztarda. Używam go praktycznie codziennie, ponieważ świetnie nadaje się również jako baza do sosów.
11) Witaminy w kapsułkach - kompleks wszystkich witamin oraz zestaw witamin z grupy B - oba bez żelatyny
12) Bio olej sezamowy - tłoczony na zimno z sezamu w firmowej olejarni.
Idealny do dań z woka, orientalnych sałatek jak i innych potraw warzywnych.
Ja najczęściej używam go na zimno, do sałatek. :)
Idealny do dań z woka, orientalnych sałatek jak i innych potraw warzywnych.
Ja najczęściej używam go na zimno, do sałatek. :)
13) Olej z chilli
Olej słonecznikowy tłoczony jest na zimno, jednak nadaje się do smażenia w temp. do 200 ° C. Został on połączony ze zmieloną papryczką chilli.
14) Sól z chilli i z czosnkiem świetnie sprawdzają się jako składnik pesto, marynaty czy sosu.
Zawierają dodatek oleju roślinnego, który spaja składniki i uwydatnia smak.
Zawierają dodatek oleju roślinnego, który spaja składniki i uwydatnia smak.
15) Pestki dyni ciemnozielone - bardziej wartościowe od jasnozielonych, ponieważ zawierają więcej chlorofilu, pomagającego pozbyć się toksyn i metali ciężkich z organizmu. Ponadto przyczynia się on do usuwania szkodliwych bakterii i wspiera pracę wątroby.
***
Cóż, chyba nie można stwierdzić inaczej - te produkty są po prostu idealne! Naturalne i smaczne jednocześnie - a wydawałoby się, że to niemożliwe, szczególnie jeśli chodzi o kupne płatki. Wszystkie mieszanki przyciągają różnorodnością i bogactwem orzechów i owoców - i tym różnią się od przeciętnych płatków z supermarketu, które bakalii mają praktycznie śladowe ilości. Wybór mieszanek może przyprawić o zawrót głowy. Właściwie wszystkie są niesamowicie kuszące.
Koniecznie spróbujcie, jeśli zwracacie uwagę na wysoką jakość i lubicie duuuże ilości bakalii :)
Więcej informacji znajdziecie na stronie producenta:
Ale to jeszcze nie koniec! Jak wspomniałam na wstępie, mam dla Was kod na tańszą dostawę ze sklepu Seitenbacher.
Wystarczy, że przy składaniu zamówienia podacie hasło:
zdrowyporanek
Wówczas za przesyłkę zapłacicie tylko 4,18 euro.
Kod ważny jest przez 4 tygodnie, więc jest sporo czasu :)
***
Dodatkowo - na moim Instagramie ogłosiłam małe rozdanie, czyli...
GIVEAWAY :)
Możecie w nim wygrać zestaw batonów proteinowych od marki Seitenbacher.
Jakie smaki wchodzą w jego skład?
migdałowy
waniliowypomarańczowy
mleczny
miętowy
truskawkowy
czekoladowy
Brzmi pysznie?
Jeśli tak, przejdźcie na Instagrama i wykonajcie kilka prostych kroków,
a weźmiecie udział w losowaniu.
Zdecydowani warto!
5 komentarze
Suflet wygląda wspaniale ! Pozdrawiam :).
OdpowiedzUsuńWygląda przepięknie! Kocham takie delikatne potrawy. :)https://jaglusia.wordpress.com/
OdpowiedzUsuńWygląda niesamowicie lekko, chętnie kiedyś wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńMniam, mnniam
OdpowiedzUsuńMawia się, że śniadanie to posiłek, podczas którego można sobie pofolgować:) Rzeczywiście nasz organizm ma z rana deficyt kaloryczny, który musi jak najszybciej uzupełnić. Niemniej jednak nie warto zbytnio obciążać żołądka podczas śniadania. Jedzmy konkretny, dobry, ale jednocześnie lekki posiłek!
OdpowiedzUsuń