Bezglutenowa pieczona owsianka z malinami i jabłkiem.

21 lutego


Znudziła Wam się gotowana owsianka?
W takim razie spróbujcie wersji pieczonej.
Smakuje jak biszkopt z jabłkami i niesamowicie pachnie :)

BEZGLUTENOWA PIECZONA OWSIANKA Z MALINAMI I JABŁKIEM

łyżeczka złotego siemienia lnianego bio
jajko
4-5 łyżek śmietany 10% lub jogurtu greckiego
łyżka syropu daktylowego
obrane jabłko
szczypta soli
1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
płaska łyżka masła klarowanego (u mnie ghee)

Płatki owsiane wymieszać z mąką, siemieniem, solą i sodą. 
Jajko zmiksować ze śmietaną, syropem i rozpuszczonym masłem. 
Połączyć składniki mokre z suchymi.
Do masy dodać pokrojone jabłko
Przelać masę do natłuszczonego naczynia.
Piec około 20 minut w 200 stopniach.
Po tym czasie wyjąć, oprószyć cukrem pudrem i podawać.

Smacznego!


You Might Also Like

0 komentarze

Follow me on FoodBlogs.com
JemyZdrowo.pl
FlyB - Kulinaria
blogi kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
rondel
mytaste.pl
Blogger Babes are Sophisticated Bloggers Seeking Simple Solutions and Support
Przesiane.pl
Wzorowy Katalog
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Tasty Query - recipes search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

SM

blogi o zdrowiu

Subskrybuj