Bezglutenowa pieczona owsianka z malinami i jabłkiem.
21 lutego
Znudziła Wam się gotowana owsianka?
W takim razie spróbujcie wersji pieczonej.
Smakuje jak biszkopt z jabłkami i niesamowicie pachnie :)
BEZGLUTENOWA PIECZONA OWSIANKA Z MALINAMI I JABŁKIEM
łyżeczka złotego siemienia lnianego bio
jajko
4-5 łyżek śmietany 10% lub jogurtu greckiego
łyżka syropu daktylowego
obrane jabłko
szczypta soli
1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
płaska łyżka masła klarowanego (u mnie ghee)
Płatki owsiane wymieszać z mąką, siemieniem, solą i sodą.
Jajko zmiksować ze śmietaną, syropem i rozpuszczonym masłem.
Połączyć składniki mokre z suchymi.
Do masy dodać pokrojone jabłko
Przelać masę do natłuszczonego naczynia.
Piec około 20 minut w 200 stopniach.
Po tym czasie wyjąć, oprószyć cukrem pudrem i podawać.
Smacznego!
0 komentarze