Pudding z brązowego ryżu i... innych produktów z tygodnia BIO w Lidlu!
10 lutego
Wczoraj otrzymałam przesyłkę z produktami spożywczymi, które dostępne są w ramach trwającego w Lidlu od poniedziałku 6 lutego tygodnia BIO. Akcja trwa tylko do najbliższej niedzieli, ale jeśli nie zdążycie odwiedzić Lidla do tego czasu - nie martwcie się. Niektóre produkty zazwyczaj dostępne są do wyczerpania zapasów, a więc nawet tydzień dłużej :)
Tak więc jeśli macie ochotę wypróbować organicznych smakołyków widocznych na zdjęciu poniżej (ale też wielu innych!) zapraszam do odwiedzenia sklepu Lidl jak najszybciej!
Ofertę możecie obejrzeć w gazetce, która jest dostępna na stronie LIDL Polska.
Ja w swoim koszyku znalazłam:
- olej kokosowy
- ryż brązowy
- olej lniany
- sos pomidorowy
- spaghetti
- chipsy warzywne
- herbatę z fenkułem
- syrop klonowy
Części produktów już spróbowałam i szczerze mogę polecić, bo są naprawdę dobrej jakości. Na pewno udam się jeszcze po sery żółte, owoce czy jogurty, bo jak już może wiecie - większość produktów, które jadam na co dzień, posiada certyfikat ekologiczny. Taka żywność naprawdę smakuje o wiele lepiej, a najbardziej świeże owoce i warzywa. Zresztą... przekonajcie się sami :)
No to teraz czas na przepis z kilkoma produktami z koszyka :)
PUDDING Z BRĄZOWEGO RYŻU NA MLEKU MIGDAŁOWYM/przepis własny/
Składniki:
5 łyżek ryżu brązowego bio
szczypta soli
350 ml mleka migdałowego
łyżka masła migdałowego
kopiasta łyżeczka mąki kokosowej bio
(można zastąpić proszkiem budyniowym rozrobionym w mleku)
szczypta soli
2 łyżki syropu klonowego bio
Dodatki:
maliny
popping z ziaren canihua
nerkowce skarmelizowane w syropie klonowym i oleju kokosowym bio
twarożek wymieszany z olejem lnianym bio
Przygotowanie:
Pudding:
Mleko migdałowe zagotować w rondelku.
Wsypać ryż wraz z solą i dobrze rozprowadzić.
Gotować do czasu, aż wchłonie cały płyn i zmięknie.
Następnie dodać masło migdałowe i syrop.
Na koniec zagęścić mąką kokosową lub budyniem.
Karmelizowane nerkowce:
Na patelni rozpuścić olej kokosowy i łyżkę syropu klonowego.
Wsypać nerkowce i karmelizować, co jakiś czas mieszając.
Pudding zmiksować na gładką masę i przełożyć do miseczki, udekorować i podawać z dodatkami.
Smacznego!
1 komentarze
Skusiłam się na chipsy z tego tygodnia :) Chciałam też kupić batoniki, ale ich nie było :'(
OdpowiedzUsuń