Proteinowy deser jaglany z masłem migdałowym / nocna jaglanka.
20 lipca
Za sprawą jogurtu greckiego, odżywki białkowej, masła migdałowego
i poppingu jaglanego ten deser to istna bomba proteinowa.
Po takim śniadaniu (lub deserze), energia na cały dzień (lub resztę dnia) gwarantowana!
Migdałowy wysokobiałkowy deser jaglany na bazie jogurtu greckiego podany
z poziomkami, truskawkami ananasowymi, malinami i bananowymi gwiazdkami
z poziomkami, truskawkami ananasowymi, malinami i bananowymi gwiazdkami
***
PROTEINOWY DESER JAGLANY
/przepis własny/
/1 porcja/
50 g poppingu z kaszy jaglanej
300 g jogurtu greckiego
łyżka odżywki białkowej migdałowej
1/3 łyżeczki cynamonu
2 łyżki syropu klonowego
łyżka masła migdałowego prażonego (Primavika)
łyżka masła migdałowego prażonego (Primavika)
+ owoce i inne dowolne dodatki
Jogurt połączyć z odżywką białkową, cynamonem i syropem klonowym.
Następnie dodać popping i zmiksować na gładki krem.
Na dnie szklanki umieścić część owoców, następnie krem jaglany i na wierzchu pozostałe owoce.
Wstawić na noc do lodówki.
Rano udekorować wedle uznania i podawać.
Smacznego!
***
Do przygotowania deseru użyłam ulubionego
ostatnio masła migdałowego od Primaviki.
Dlaczego ulubionego? Przede wszystkim dlatego, że jest prażone
- a ja orzechy lubię tylko i wyłącznie
przygotowane w taki sposób (ewentualnie karmelizowane)
Po drugie - ma genialną, kremową konsystencję, a po trzecie...
jest stosunkowo niedrogie i łatwo dostępne.
Ostatni w ofercie firmy pojawiły się dwie nowości:
masło orzechowe z pieprzem i masło orzechowe z chilli,
które świetnie smakują jako dodatek do wytrawnych dań, np. sosów czy... kanapek.
Co do tych drugich - na początku nie mogłam się przemóc,
ale uwierzcie - z plastrami świeżego ogórka smakują po prostu genialnie!
Ale, ale - to jeszcze nie koniec. Firma ulepszyła skład wszystkich swoich maseł orzechowych -
teraz nie znajdziecie w nich już tłuszczu palmowego. Brzmi świetnie, prawda?
***
Produkty Primavika znajdziecie w znanych sieciach sklepów handlowych tj. Piotr i Paweł,
Real czy Stokrotka, sklepach ze zdrową żywnością, a także w sklepach internetowych.
Wszystkie mają bardzo korzystną cenę, a nowe smaki kosztują niecałe 6 złotych!
***
Do przygotowania deseru użyłam ulubionego
ostatnio masła migdałowego od Primaviki.
Dlaczego ulubionego? Przede wszystkim dlatego, że jest prażone
- a ja orzechy lubię tylko i wyłącznie
przygotowane w taki sposób (ewentualnie karmelizowane)
Po drugie - ma genialną, kremową konsystencję, a po trzecie...
jest stosunkowo niedrogie i łatwo dostępne.
Ostatni w ofercie firmy pojawiły się dwie nowości:
masło orzechowe z pieprzem i masło orzechowe z chilli,
które świetnie smakują jako dodatek do wytrawnych dań, np. sosów czy... kanapek.
Co do tych drugich - na początku nie mogłam się przemóc,
ale uwierzcie - z plastrami świeżego ogórka smakują po prostu genialnie!
teraz nie znajdziecie w nich już tłuszczu palmowego. Brzmi świetnie, prawda?
***
Produkty Primavika znajdziecie w znanych sieciach sklepów handlowych tj. Piotr i Paweł,
Real czy Stokrotka, sklepach ze zdrową żywnością, a także w sklepach internetowych.
Wszystkie mają bardzo korzystną cenę, a nowe smaki kosztują niecałe 6 złotych!
4 komentarze
Coś wspaniałego. Zdrowo i pysznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńDeser wygląda obłędnie, a masło orzechowe z firmy Primavika to mój numer jeden :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za udział w akcji kulinarnej ,,Łakocie z domowego zacisza”
http://smilingshrimp.blogspot.com
Tak, wśród maseł dostępnych w supermarketach, zdecydowanie wygrywa. :)
Usuń