Wegańska owsianka bananowa.
18 listopada
WEGAŃSKA OWSIANKA BANANOWA Z CZEKOLADĄ
/przepis własny/
/1 porcja/
60 g płatków owsianych
gorące mleko sojowe (około 150 ml)
kubeczek jogurtu sojowego waniliowego
szczypta soli
2 łyżki syropu klonowego
łyżka mąki kokosowej
nektarynka
banan
Płatki zalać gorącym mlekiem do ich poziomu.
Odstawić na 10 minut do napęcznienia.
Następnie wymieszać z syropem, mąką kokosową i solą.
Połączyć z jogurtem i zmiksować na gładki krem,
Wymieszać z pokrojoną w kostkę nektarynką i rozgniecionym bananem.
Przełożyć do słoiczka i wstawić na noc do lodówki.
Rano udekorować czekoladą, musem truskawkowym i płatkami kokosa.
Smacznego!
5 komentarze
pyszna! i jeszcze ta biała czekolada... mniam :)
OdpowiedzUsuńCo prawda nigdy nie przepadałam za owsianką ale w tej wersji coś czuję, że mogłaby mi posmakować :)
OdpowiedzUsuńSame zdrowe składniki, warto przetestować!
OdpowiedzUsuńAle też serwujesz nam pyszności. Mmmm... Koniecznie muszę spróbować.
OdpowiedzUsuńJuż samym wyglądem robi mega wrażenie, a co dopiero w smaku :)
OdpowiedzUsuń