130. Wegańskie placuszki żytnie z jabłkami, bananem i kokosem
11 kwietniaŚniadaniowy mix: trochę świątecznie (przyprawa piernikowa) i trochę wakacyjnie - z tropikalnymi owocami :)
Chyba mnie bierze grypa...:( Nie byłam chora od dwóch lat, a teraz na wiosnę...pięknie.
Piernikowe wegańskie placuszki z mąki żytniej na waniliowym napoju sojowym z jabłkami podane ze świeżym kokosem i bananem |
1/4 szklanki mąki żytniej
1/4 szklanki mąki pełnoziarnistej
około 200ml waniliowego napoju sojowego
szczypta przyprawy do piernika
łyżeczka proszku do pieczenia
pół jabłka
kokos i banan
5 pierwszych składników wymieszać na gładką masę. Następnie dodać obrane i pokrojone w kostkę jabłko. Smażyć na rozgrzanej patelni teflonowej na małym ogniu. Przewracać gdy pojawią się bąbelki :) Przełożyć na talerz i udekorować kokosem oraz bananem. Smacznego!
26 komentarze
Bardzo ładne wyszły Ci te placuszki. Musiały być smaczne.
OdpowiedzUsuńA za oknem taka wiosna, że to właściwie nie wiosna, więc może nie ma co się dziwić, że Cię bierze jakieś choróbsko.
Trzymaj się cieplutko. :)
No to profilaktycznie herbatka z cytryną i sokiem malinowym i pod koc!;)
OdpowiedzUsuńPlacuszki fusion można powiedzieć^^
Dobre określenie ! ;-)
UsuńJakie śliczne *__* I jeszcze piernikowe <3
OdpowiedzUsuńGrubaśne i na pewno smaczne :D
OdpowiedzUsuńwyglądają znakomicie :D
OdpowiedzUsuńSmakowicie wyglądają :) Przypuszczam, że na tym mleku musiały mieć ciekawy, przyjemny smak. Ja kiedyś robiłam na mleku czekoladowym, tak mi się przypomniało, i chyba to powtórzę ;)
OdpowiedzUsuńTwój śniadaniowy mix, niemal tak zakręcony jak wiosna w tym roku ;P Placuszki wyglądają bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię wegańskie, na waniliowym sojowym jeszcze nie robiłam, tylko na zwykłym :)
OdpowiedzUsuńNie daj się grypie! A placki pycha :)
OdpowiedzUsuńwyglądają tak delikatnie *-* pychotka !!
OdpowiedzUsuńAle pulchniutkie ;) Musiały być pyszne :)
OdpowiedzUsuńu mnie też dzisiaj wegańskie placki :) twoje wyglądają smakowicie ;)
OdpowiedzUsuńnie piłam/jadłam (:D) jeszcze tego waniliowego napoju sojowego, czas sprawdzić :)
OdpowiedzUsuńnie daj się chorobie!
wszystkiech ostatnio coś bierze, a ja się dziwię i dziwię. Kedyś bardzo dużo chorowałam, a od dwóch, trzech lat praktycznie wogóle. Ba, od roku byłam chora tylko 3 dni.
OdpowiedzUsuńJa też się dziwiłam i w ten dzień co wypowiedziałam słowa "dawno nie byłam chora" już na wieczór zaczeło mnie drapać w gardle :(
Usuńmogłabyś rzucić przepisem ?:D uwielbiam Twój blog:)
OdpowiedzUsuń1/4 szklanki mąki żytniej
Usuń1/4 szklanki mąki pełnoziarnistej
około 200ml waniliowego napoju sojowego
szczypta przyprawy do piernika
łyżeczka proszku do pieczenia
pół jabłka
kokos i banan
5 pierwszych składników wymieszać na gładką masę. Następnie dodać obrane i pokrojone w kostkę jabłko. Smażyć na rozgrzanej patelni teflonowej na małym ogniu. Przewracać gdy pojawią się bąbelki :) Przełożyć na talerz i udekorować kokosem oraz bananem. Smacznego!
to przez te pogody tak choróbska się chwytają:( zdrówka życzę:*
OdpowiedzUsuńi porywam chociaż jednego placucha!
uwielbiam bardzo Twoje śniadanka! :) zawsze można się tu czymś zainspirować, wiesz, wiesz? ;)
OdpowiedzUsuńa te placuszki są idealne. mi nie wychodzą takie idealne chyba.
Dziękuję za miłe słowa :*
UsuńTe plaski wyglądają...słowem które mi się z nimi najbardziej kojarzy jest:optymistycznie :)
OdpowiedzUsuńKolejne perfekcyjne połączenie smaków, piernik + wanilia.. Niebo!
OdpowiedzUsuńjak smakują placki bez jajek ?:)
OdpowiedzUsuńTak jak z jajkami tyle że dłużej trzeba smazyc :)
UsuńRaj dla podniebienia!
OdpowiedzUsuń