236. Piernikowe donuty owsiane. Najlepsze.
26 lipcaŚmiało stwierdzam, że donuty z płatków owsianych przypadły mi do gustu najbardziej ze wszystkich. Do tego przyprawa piernikowa, przez co smakowały identycznie jak świąteczny piernik. Za dekorację posłużyły borówki, które świetnie komponują się z cynamonem. Jeśli nie macie formy do donutów, możecie zrobić z tego ciasta gofry. Polecam :)
Przepis taki sam jak na makowe gofry owsiane, tyle, że bez maku, z łyżką mąki owsianej i z dodatkiem wymienionych przypraw.
Dzisiaj zaczyna sie Sunrise Festival, co oznacza trzy dni słuchania trance bez względu na to, czy chcę, czy nie. Na co dzień nie słucham tego typu muzyki, ale przechodząc obok sceny można poczuć fajny, wakacyjny klimat :)
Piernikowe donuty z płatków owsianych podane z jogurtem, borówkami i kolorową posypką
21 komentarze
bardzo apetyczne ;)
OdpowiedzUsuńpiernikowe <3
Nie no , zakochalam sie ! Lece po przepis , ale chyba zrobie w gofrach :D
OdpowiedzUsuńsą świetne! marzę o takim wielofunkcyjnym urządzeniu :(
OdpowiedzUsuńwyglądają cudownie!
OdpowiedzUsuńAle kusisz! <3
OdpowiedzUsuńNo to tak tematycznie pozdrawiam z piernikowego miasta :D
OdpowiedzUsuńAch te Twoje donuty, straszną mi na nie ochotę robisz, wiesz? :)
OdpowiedzUsuńTobie donuty, a mi gofry owsiane najbardziej smakują!:)
OdpowiedzUsuńPulchniutki i pyszniutkie :D
OdpowiedzUsuńTy to masz głowę pełną smacznych pomysłów :))
OdpowiedzUsuńświetne! *u*
OdpowiedzUsuńPiernikowo latem, czemu nie ;D Smakowicie i kolorowo.
OdpowiedzUsuńpulchne i piernikowe = pyszne !! do tego boróweczki -akcent letni ;)
OdpowiedzUsuńale ładne, zjadłabym!
OdpowiedzUsuńwygląda rewelacyjnie:) musza być bardzo smaczne:)
OdpowiedzUsuńale bym wpadła do Ciebie na te donuty^^
OdpowiedzUsuńpiernikowe...poczuć smak świąt, zainspirowałaś mnie, jednak z braku maszyn do takich tworów chyba stworzę piernikowe pankejksy :D
OdpowiedzUsuńWszystko co owsiane najlepsze :) Zawsze nimi musisz tak kusić! :>
OdpowiedzUsuńpyszne, mam identyko foremkę.
OdpowiedzUsuńświetna jest.
dziękuję za kolejny przepis do Jagodowej akcji:)
Czy mogłabym wstawić je do piekarnika? Ok. na ile czasu?
OdpowiedzUsuńTak, jak najbardziej. Myślę, że bardzo krótko, max 7 minut. Najlepiej obserwować i piec aż do zarumienienia. Ja smażę w specjalnym opiekaczu około 4 minut.
Usuń