431. Pierożki z dynią na mleku
08 stycznia
Można powiedzieć, że jest to taki mleczny barszcz z uszkami na słodko :) Na pomysł wpadłam dzisiaj rano, kiedy okazało się, że trzeba zużyć otwarte mleko sojowe, rozkrojonego granata i ugotowane wczoraj pierożki, do których z kolei wypadało zużyć przynajmniej część dyni zalegającej w zamrażarce. Wszystko całkiem smacznie się komponuje, pierożki są delikatnie słodkie - nadziane dynią, serkiem capri, gruszką i przyprawami korzennymi. Słodkawe mleko, delikatne ciasto, kwaskowaty granat i wyrazisty mak świetnie ze sobą współgrają. Zdecydowanie do powtórzenia.
Pierożki z dynią, gruszką i serkiem typu włoskiego na naturalnym napoju sojowym podane z granatem i makiem
16 komentarze
Super polaczenie smakowe :)
OdpowiedzUsuńOjejciu jakie cudowne! Faktycznie jak barszczyk z uszkami! :D Te pierożki- chcę je<3
OdpowiedzUsuńnaprawdę cudowne danie i cudownie podane :))
OdpowiedzUsuńMusze zrobić cos podobnego, koniecznie!
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł last minute! A te pierożki domowe czy kupne? Jak kupne to gdzie? ;)
OdpowiedzUsuńDo wypróbowania!
Napisalam, ze wczoraj robione :)
UsuńJakie genialne ! Zaskakujesz :)
OdpowiedzUsuńfajnie jest zjeść sobie pierożki na słodko, a do tego jeszcze na mleku i to na śniadanie przed długim dniem :)
OdpowiedzUsuńPrzygarnij mnie na śniadanie,co? :D
OdpowiedzUsuńwow, Ty to masz pomysły! :D
OdpowiedzUsuńcóż mogę powiedzieć?! Wielkie WOW dla Twojej wyobraźni i chęci! zachwycasz, po raz kolejny :)
OdpowiedzUsuńJesteś bardzo pomysłowa i kreatywna. Wymyślić takie cudeńko ;) Chętnie wpadłabym do Ciebie na to śniadanko!
OdpowiedzUsuńNa takie śniadanie nikt by nas nie musiał długo namawiać! Musi być przepyszne, a te kolory... :D
OdpowiedzUsuńOjej jak pysznie :D też chcę tak eksperymentować, dajcie mi kolejne 12 godzin dnia :c
OdpowiedzUsuńWystarczy 10min :)
UsuńO rany. Genialne te pierożki. Jak takie tortellini na słodko. Świetne śniadanie :D
OdpowiedzUsuń