437. Serniczek dyniowy!

14 stycznia

Zalegająca w zamrażalce dynia dopominała się zużycie. Była tak miękka, że nie było nawet potrzeby podduszania jej na patelni, a wystarczyło jedynie zmiksować w malakserze. Serniczek wyszedł delikatnie słodki i puszysty z maślaną nutą. Miał być udekorowany, ale tak wyrósł, że zrezygnowałam z dodatków, dopiero później dodałam granolę, która fajnie kontrastowała swoją chrupkością z miękkim wnętrzem serniczka. 

To śniadanie ostatecznie przekonało mnie, że "kratery", które do tej pory dość często się zdarzały, wynikały z winy leciwego już piekarnika. Nowy poradził sobie znakomicie i tym samym zachęcił mnie do częstszych serniczkowych eksperymentów :)

Dyniowy serniczek śmietankowy podany z granolą czekoladową (później)




You Might Also Like

15 komentarze

  1. aaale ma kolor zjawiskowy!

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetne pod każdhn względem :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zazdroszczę dyniowych zapasów!

    OdpowiedzUsuń
  4. Co za kolor ! Ślicznie wyrósł :)

    OdpowiedzUsuń
  5. na przyszły rok robie porządne zapasy dyni!

    OdpowiedzUsuń
  6. czyżby szła jesień? ma cudny kolor ;) aż żałuję, że nie mam żadnych zapasów dyni w zamrażalce!

    OdpowiedzUsuń
  7. CUDOWNY! Wygląda jak słońce na talerzu. Nawet sobie wolę nie wyobrażać jak musiał smakować! ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. kolor mnie urzekł ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. wyrośnięty i nieopadnięty! a jaki ma uroczy kolor. ideał. :)

    OdpowiedzUsuń
  10. ale wyrośnięty! i ta barwa. chętnie spróbuję ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Fantastyczny kolor, cudowny wybuch, pyszna dynia. Idealnie :)

    OdpowiedzUsuń

Follow me on FoodBlogs.com
JemyZdrowo.pl
FlyB - Kulinaria
blogi kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
rondel
mytaste.pl
Blogger Babes are Sophisticated Bloggers Seeking Simple Solutions and Support
Przesiane.pl
Wzorowy Katalog
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Tasty Query - recipes search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

SM

blogi o zdrowiu

Subskrybuj