443. Sernikowa pieczona jaglanka!
20 stycznia
Kasza jaglana zdecydowanie najlepiej smakuje zapieczona. W wersji sernikowej... jest jeszcze lepsza. Delikatna i kokosowa. Pyszna.
Baked vanilla cheesecake millet stuffed with cherry jam and topped with coconut flakes
PIECZONA JAGLANKA SERNIKOWA
/1 porcja/
50 g kaszy jaglanej (pół woreczka)
szczypta soli
łyżeczka pasty waniliowej
łyżeczka cukru pudru trzcinowego
jajko
125 g twarogu mielonego (pół kostki)
Kaszę przepłukać, ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Po ostudzeniu (u mnie leżała w lodówce przez calą noc) rozdrobnić za pomocą widelca z twarogiem, jajkiem, solą, cukrem i pastą waniliową.
Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni.
Część masy przelać do kokilki, włożyć łyżkę konfitury, przykryć pozostałą częścią.
Po wierzchu posypać płatkami kokosa.
Zapiekać przez ok. 20 minut (u mnie tryb "ciasto")
Ostudzić i podawać z dowolnymi dodatkami.
Smacznego!
18 komentarze
Cudeńko! Bardzo proszę o przepis,Pozdrawiam,Ewa z Katowic
OdpowiedzUsuńZatem jutro do dzieła! Dziekuję:)
Usuńale rozpusta <3 pięknie i super apetycznie =)
OdpowiedzUsuńNormalnie rozpływam się <3
OdpowiedzUsuńJa także proszę o przepis :)
Kasza jaglana generalnie jest naprawdę smaczna, taka delikatna, a sycąca. Sernikożercy! Strzeżcie się, sernikowa jaglanka z pewnością podbije Wasze serca:)
OdpowiedzUsuńCudowna ... i sernik i jaglankę kocham więc to połączenie z bajki !
OdpowiedzUsuńrobiłam! przekonałam się jak cudownie smakuje :) jeszcze nie raz powtórzę! pysznie <3
OdpowiedzUsuńAle apetycznie wygląda!
OdpowiedzUsuńWygląda idealnie, podziel się c:
OdpowiedzUsuńWłaśnie zjadłam obiad i sporo kaszy mi zostało, więc dosłownie przed chwilą postanowiłam, że jutro zjem coś podobnego! :) Wygląda pysznie!
OdpowiedzUsuńpieczona wersja to najlepsza możliwa tej kaszy! :) sernikowej jeszcze nie robiłam, pora nadrobić!
OdpowiedzUsuńNajlepiej i tyle ; ) !
OdpowiedzUsuńtaka delikatna się wydaje, jak pianka :)
OdpowiedzUsuńi nie opadła ani o centymetr! pyszności.
Omamuniu :o Jakie cudo!
OdpowiedzUsuńŚwietny blog pyszne przepisy ! Zapraszam również do mnie na bloga ;) www.makewhatdoyoulike.blogspot.com
OdpowiedzUsuńZaobserwujesz? Ja już to zrobiłam z chęcią będę wpadać ;)
Nie wiem jakim cudem ktoś tak uwielbiający jaglankę jeszcze jej nie zapiekał ;o coś czuje, że ten przepis będzie moim pierwszym bo wygląda apetycznie ;3
OdpowiedzUsuńwww.foodandphoneaddicted.blogspot.com
Musiało być pysznee :)
OdpowiedzUsuńzapraszam do mnie :)
http://waniliaaa.blogspot.com/
jakie pyszne sniadanie nam zaserwowałaś jestem w szoku że cos takiego mozna zrobić z kaszy !!!!
OdpowiedzUsuń