444. Placuszki z kaszy jaglanej
21 stycznia
Waniliowe jabłkowe placuszki z kaszy jaglanej podane z mascarpone i musem z truskawek
PLACUSZKI Z KASZY JAGLANEJ
Składniki:
pół woreczka ugotowanej kaszy jaglanej
jajko
kopiasta łyżka mąki pełnoziarnistej
szczypta soli
pół łyżeczki pasty waniliowej
łyżka miodu
szczypta sody
pół małego jabłka (70 g)
tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:
Kasze rozdrobnić widelcem, połączyć z jajkiem, a następnie pozostałymi składnikami. Dodać pokrojone w drobną kostkę jabłko. Smażyć na dobrze natłuszczonej patelni z obu stron przez ok. 5 minut. Podawać z dowolnymi dodatkami.
Smacznego!
12 komentarze
Zapachniało latem ! Poproszę taki mus ;)
OdpowiedzUsuńPyszniutkie grubaski :)) ?
OdpowiedzUsuńJeszcze nigdy takich nie jadłam. Muszę pokombinować! :) I u mnie dziś truskawkowo <3
OdpowiedzUsuńmascarpone i mus truskawkowy są idealnym dopełnieniem całości! :)
OdpowiedzUsuńJaki ładny nr posta! :D
OdpowiedzUsuńŚliczne te placuszki! Mogłabyś podać przepis? Jestem ciekawa ile jabłek tam wpakowałaś w stosunku do kaszy! ;)
Już jest :)
UsuńDziękuję. Zapisuję na listę "do zrobienia". :)
Usuńpysznie c:
OdpowiedzUsuńpysznie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńPlacuszki jaglane <3
OdpowiedzUsuńwww.foodandphoneaddicted.blogspot.com
znowu coś co jadłam i bardzooo lubię <3 do tego podałaś z mascarpone ! genialnie :)
OdpowiedzUsuńO proszę:) z kaszy jaglanej często robię, kiedy zostaje mi ugotowana z poprzedniego dnia:) Uwielbiam placuszki, placki i omletyw każdej postaci:) Ale ode mnie: kiedy dodaję jaglankę, omijam juz mąki jak równiez otręby,płatki etc :)
OdpowiedzUsuń