449. Winogronowe tosty francuskie + czekoladowy placek!
26 stycznia
Znowu kokosowo... ale też winogronowo! Nie mogę się oderwać od tego oleju kokosowego, także dzisiaj śniadanie znowu na nim smażone. Do tego tosty moczone w mieszance waniliowego napoju sojowego i soku winogronowego, który nadał im ciekawego smaku. Polecam!
Co do ciasta, o którym wczoraj wspominałam - udało się :) Był to czekoladowy placek z olejem kokosowym nadziewany jabłkami, rodzynkami i orzechami. Pychota :)
Kokosowe* tosty francuskie na soku winogronowym i waniliowym napoju sojowym z imbirem podane z twarogiem, mandarynkami i winogronami
Czekoladowy placek kokosowy z jabłkami, rodzynkami i orzechami obsypany cukrem dark muscovado
* smażone na oleju kokosowym Biooil
13 komentarze
Ojj, chyba bardziej porwało mnie to ciacho, serio! Cudne! Mogę wpaść na kawałek? ;)
OdpowiedzUsuńZostał ostatni, więc wpadaj! :)
UsuńAromat tego ciasta musiał być nieziemski, pycha :D
OdpowiedzUsuńoj tak, kocham winogrona, musiało być idealnie <3
OdpowiedzUsuńO matko ale pysznosci *.*
OdpowiedzUsuńwygląda wszystko pysznie:)
OdpowiedzUsuńNie wiem co lepsze ... ciacho i tosty wyglądają wspaniale !
OdpowiedzUsuńto ciacho świetnie wygląda! chętnie zjadłabym dziś do kawy :) w dodatku cięgle kusisz olejem , musimy być naprawdę bardzo dobry skoro nie można się od niego oderwać :)
OdpowiedzUsuńHi, też dziś smażyłam na śniadanie tosty francuskie na oleju kokosowym :)
OdpowiedzUsuńCiasto wygląda przepysznie! *.*
OdpowiedzUsuńTeż już uwielbiam ten olej <3 Będę na nim smażyła większość pyszności. Te tosty musiały smakować wspaniale! A ciacho wygląda mega apetycznie!
OdpowiedzUsuńHmm, wygląda pysZnie ale przecież olej kokosowy nie ma smaku.
OdpowiedzUsuńwww.foodandphoneaddicted.blogspot.com
Owszem, ma :) Może jadłaś rafinowany :)
Usuń