450. Naleśnikowe serduszka!
27 stycznia
Dawno nie jadłam naleśników - dziś w wersji serduszkowej i grubsze niż zwykle. Jako dodatek obowiązkowo twaróg - wymieszany z olejem lnianym, który nadał lepszej konsystencji...a przede wszystkim wzbogacił go w wartościowe kwasy tłuszczowe Omega 3. Olej lniany z laboratorium BIOOIL może być stosowany samodzielnie lub jako dodatek do sałatek, jogurtów, a także nabiału i owsianek. Nie można jednak na nim smażyć ani gotować, bo traci wtedy swoje cenne właściwości.
Naleśniki pszenno-kukurydziane podane z karmelizowanymi w syropie klonowym mandarynkami i twarogiem cynamonowym z olejem lnianym
14 komentarze
też mam taką uroczą foremkę w kształcie serduszek :) widzę, że naleśniki bardzo fajnie z nią wyszły!
OdpowiedzUsuńa twarożek -wiadomo, niezastąpiony dodatek do naleśników! :D
Ja to już nawet nie pamiętam jak smakują naleśniki... przestało mnie do nich ciągnąć, ale patrząc na zdjęcia, z tym twarożkiem... zaczyna mi wracać ochota:)
OdpowiedzUsuńtakie.. racuszki :)
OdpowiedzUsuńoleju lnianego nie mam, ale często podsypuję sobie siemie do posiłków
Śliczne ! Takie wręcz walentynkowe ;)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł, ślicznie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńsmacznie i jednoczesnie niezwykle zdrowo :)
OdpowiedzUsuńUrocze ,a do tego pewnie pyszniutkie :) !
OdpowiedzUsuńtakie pancakes ;)
OdpowiedzUsuńDzisiaj właśnie kupiłam serduszkową foremkę do naleśników, więc podbudowałaś mnie do zrobienia takiej sowitej porcji jak Twoja :D
OdpowiedzUsuńPlacuszki genialne :)
OdpowiedzUsuńTeż jestem posiadaczką oleju lnianego :D
muszę w weekend koniecznie usmażyć jakies placki :)
OdpowiedzUsuńJa bym poprosiła z dostawą do domu takie cuda! :))
OdpowiedzUsuńteż mama taką foremkę! :)
OdpowiedzUsuńplacuszki idealne :)
To tak patelnia z wglebieniami :-)
Usuń