613. Donuty z kaszy jaglanej!
02 sierpniaZdrowe, sycące, o zwartej strukturze pączuszki. W towarzystwie kolorowych owoców, mascarpone i orzechów. Takie śniadaniowe zestawienia lubię najbardziej! :)
Donuty z kaszy i mąki jaglanej podane z malinami, orzechami kemiri, śliwkami, mascarpone i listkami bazyli
DONUTY Z KASZY JAGLANEJ
/przepis własny/
/1 porcja/
ok. 100 g ugotowanej kaszy jaglanej
kopiasta łyżka mąki jaglanej
jajko
odrobina mleka do rozrzedzenia ciasta
dowolny aromat do ciasta
szczypta soli
łyżeczka syropu daktylowego
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
Kaszę zmiksować z pozostałymi składnikami.
Piec w natłuszczonym i dobrze rozgrzanym opiekaczu około 5 minut.
Po tym czasie wyjąć, udekorować i podawać.
Smacznego!
18 komentarze
Oddaj mi je i to natychmiast! :D
OdpowiedzUsuńMożna prosić o przepis :) ? Wyglądają pysznie!
OdpowiedzUsuńTak, już jest :)
UsuńDziękuję :)
UsuńŚlicznie wyglądają ;) takie zgrabne.
OdpowiedzUsuńZaciekawiłaś mnie tymi orzechami, nigdy o nich nie słyszałam! :)
OdpowiedzUsuńJakbym miała w posiadaniu taki opiekacz to na pewno wypróbowałabym Twojego przepisu :)
Można też zrobić z tego ciasta placuszki lub gofry :)
UsuńBardzo ciekawy pomysł:)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie http://naturalnemetody.blogspot.com
bardzo pomysłowe! nie mogły nie smakować, w końcu są z jaglanej :) i to kremowe mascarpone - idealnie! :)
OdpowiedzUsuńWspaniały pomysł, ja bym na niego nie wpadła! :P
OdpowiedzUsuńile bym dała za takie dounty na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńnigdy nie jadłam danutów, smacznie wyglądają.
OdpowiedzUsuńpomysłowe :) zdrowsza, jaglana wersja :)
OdpowiedzUsuńszkoda ,że nie posiadam takiego opiekacza, uczta była by pyszna :)
OdpowiedzUsuńZazdroszczę tego cudownego opiekacza, co pomaga Ci tworzyć te małe cudeńka :) Tyle kombinacji, muszą być pyszne!
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńkasza jaglana to pychota a jeszcze w pączusiach to juz full wypas
OdpowiedzUsuńJestem tu pierwszy raz i nie mogę przestać oglądać!! uwielbiam wszystko co słodkie ale bardzo zależy mi na tym aby było zdrowe, szkoda że używasz proszku do pieczenia a nie np sody oczyszczonej, bo nie bardzo orientuję się ile miałabym wsypać sody zamiast 1/3proszku, tak jak jest w tym przepisie, będę musiała próbować aż w końcu wyjdą :-)
OdpowiedzUsuńznalazłam bardzo dużo przepisów które na pewno wypróbuje bo wyglądają cudownie!! i na pewno tak smakują :-)
pozdrawiam słodko :-*