623. Pistacjowy suflet z serka wiejskiego!
12 sierpniaDawno już go nie robiłam i zupełnie zapomniałam jaki jest pyszny!
PS. A od dodawania bazylii i mąki kokosowej do wszystkich słodkich dań chyba się uzależniłam :) *-*
Suflet z serka wiejskiego z mąką kokosową i pokruszonymi pistacjami podany z Fruttissimą, malinami, cząstkami kokosa i bazylią
KOKOSOWY SUFLET Z SERKA WIEJSKIEGO
/przepis własny/
200 g gęstego serka wiejskiego
50 g twarogu mielonego
kilka kropli dowolnego aromatu (u mnie migdałowy)
szczypta soli
2 łyżki mąki kokosowej
łyzka budyniu migdałowego
jajko
garstka pokruszonych pistacji
Serek zmiksować z twarogiem na gładką masę. Dodać aromat, sól i jajko. Następnie wymieszać z mąką kokosową i proszkiem budyniowym. Na koniec wsypać pokruszone pistacje i ponownie wymieszać.
Przelać do natłuszczonego naczynia i piec około 35 minut w 180 stopniach.
Suflet najpierw urośnie, a potem trochę opadnie :)
Smacznego!
16 komentarze
intryguje mnie ta bazylia na słodko... ale za to suflet uwielbiam!
OdpowiedzUsuńsuflet z wiejskiego?
OdpowiedzUsuńrany, musiał być obłędny :)
gdzie i po ile kupujesz frutisimme ?
OdpowiedzUsuńW Berlinie, nie wiem jaka cena, nie spojrzałam :(
UsuńJestes mistrzynią :) !
OdpowiedzUsuńmuszę kupić pistacje! :)
OdpowiedzUsuńŚlicznie wyrósł <3
OdpowiedzUsuńoj tam, takie uzależnienia to można mieć ;)
OdpowiedzUsuńile można wyczarować z tego wiejskiego!
magicznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
truskawkowa-fiesta.blogspot.com
Wyglądem zachwyca <3 Niebo w gębie :D
OdpowiedzUsuńWygląda obłędnie !!! :-)
OdpowiedzUsuńświetnie wyrósł :D
OdpowiedzUsuńWygląda cudnie i dodatek malin....cudo!
OdpowiedzUsuńPomysłowe:) Czy jest tu gdzieś przepis? Nie mogę nigdzie znaleźć!
OdpowiedzUsuńJuż jest :)
UsuńDawno już sufletu nie robiłam... Pistacjowy musiał smakować obłędnie :)
OdpowiedzUsuń