649. Knedelki ziemniaczane na mleku!
07 września
Knedle kasztanowo-bananowo-ziemniaczane na napoju z orzechów laskowych podane z jeżynami i malinami
ZIEMNIACZANE KNEDELKI NA MLEKU
/przepis autorski/
/1 porcja = 12 sztuk/
100 g puree z ziemniaków
50 g bardzo dojrzałego banana (pół małego)
szczypta soli
łyżeczka cukru pudru trzcinowego
jajko
40 g budyniu o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
400 ml napoju z orzechów laskowych
Banana rozgnieść widelcem, połączyć z puree, solą, cukrem pudrem i jajkiem.
Do masy dodać budyń i dokładnie wymieszać.
W rondelku zagotować napój z orzechów laskowych.
Zwilżonymi dłońmi formować kuleczki i wrzucać je do gotującego się napoju.
Gotować około 5 minut. Po tym czasie przełożyć do miseczki.
Udekorować i podawać póki gorące.
12 komentarze
u mnie też dziś knedle ale w całkiem innej wersji niż Twoje :))
OdpowiedzUsuńTakie knedle na słodko, mistrzostwo!
OdpowiedzUsuńpomysłowo i bardzo pysznie! (:
OdpowiedzUsuńZaskakujesz pomysłami :)
OdpowiedzUsuńCiekawa wersji knedli!
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł! :)
OdpowiedzUsuńZ ziemniakami jeszcze nie próbowałam, fantastyczna opcja! :)
OdpowiedzUsuńZachęcająco wyglądają :) !
OdpowiedzUsuńOjej, takiej wersji knedli jeszcze nie widziałam. Mega uroczo to wygląda :)
OdpowiedzUsuńświetne! chyba wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńBardzo odważnie. Super pomysł (nigdy nie wpadłabym na podanie knedli jak ''zupki mlecznej'') :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Pysznie wyglądają.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/