650. Gofry z pęczakiem i lnem!
08 września
Gofry z pęczakiem i lnem mielonym bio podane z goździkowym jogurtem i figą
Gofry z kaszą pęczak i lnem mielonym
/przepis własny/
Składniki:
pół woreczka ugotowanej kaszy pęczak
szczypta soli
łyżeczka syropu daktylowego
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki semoliny (może być inna)
jajko
łyżeczka lnu mielonego
2 łyżki jogurtu naturalnego
Pęczak wymieszać z solą, syropem, jajkiem i jogurtem naturalnym.
Dodać mąkę, proszek do pieczenia i len mielony.
Gofrownicę rozgrzać i natłuścić, przelać masę i piec około 5 minut.
Podawać póki gorące.
Smacznego!
Ten przepis bierze udział w urodzinowym konkursie u Veggie :)
19 komentarze
Z takimi goframi się jeszcze nie spotkałam :)
OdpowiedzUsuńGofry innowacyjne :)
OdpowiedzUsuńa figi są przepyyyszne!
czemu nie ma przepisu
OdpowiedzUsuńJuż uzupełniony :)
Usuńjogurt goździkowy sama robisz? :)
OdpowiedzUsuńjogurt goździkowy sama robisz?
OdpowiedzUsuńTak :)
UsuńAle pysznie wyglądają!
OdpowiedzUsuńA jogurtem jestem zachwycona! :)
goździki i figi to już cudo! a co dopiero na gofrach :3
OdpowiedzUsuńFiga + goździki...czuć jesień ;)
OdpowiedzUsuńo jacie, pewnie było przepysznie ;3
OdpowiedzUsuńTo ja się zgłaszam po przepis! :D
OdpowiedzUsuńJuż jest :)
Usuńpyszności:) takich jeszcze nie jadłam gofrów:)
OdpowiedzUsuńjakie pomysłowe goferki :D
OdpowiedzUsuńAmazing! This blog looks just like my old one! It's on a entirely different topic
OdpowiedzUsuńbut it has pretty much the same page layout and design. Great choice of colors!
Also visit my website ... the best private jets in the world
Zacząć dzień od gofrów. :3 pozazdrościć!
OdpowiedzUsuńAle fantastyczne rzeczy wymyślasz :)
OdpowiedzUsuńmogłabym codziennie do Ciebie wpadać na śniadania! boskieee! ;)
OdpowiedzUsuń