687. Paczuszki z ciasta filo!
16 października
Paczuszki z ciasta filo nadziane kokosową ricottą* i śliwką / prażonym masłem migdałowym i gruszką oraz żurawiną całoowocową podane z kokosowym musem, śliwką i pestkami granatu
* ricotta + cukier z kwiatu kokosa + mus kokosowy
PACZUSZKI Z CIASTA FILO
Składniki (na 4 sztuki)
8 płatów ciasta filo
rozpuszczone masło ghee
dowolne dodatki (u mnie jak w opisie)
Przygotowanie:
1. Nagrzać piekarnik do 180 stopni.
2. Płat posmarować masłem i nałożyć na niego następny płat również natłuszczony. (Wystarczą dwa płaty na jedno ciastko)
2. Na każdy tak przygotowany płat nakładać ulubione dodatki. (U mnie jak w opisie)
3. Piec około 13 minut.
4. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
6 komentarze
to masło migdałowe w tle kusi... :)
OdpowiedzUsuńJedyne co przychodzi mi na myśli to: G-E-N-I-A-L-N-E :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie
przyprawzyciekolorami.blogspot.com
W takim razie czekam na przepis! :)
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńpyszotka <3
OdpowiedzUsuńsmacznie ;))
OdpowiedzUsuń