687. Paczuszki z ciasta filo!

16 października




 Paczuszki z ciasta filo nadziane kokosową ricottą* i śliwką / prażonym masłem migdałowym i gruszką oraz żurawiną całoowocową podane z kokosowym musem, śliwką i pestkami granatu
 * ricotta + cukier z kwiatu kokosa + mus kokosowy



PACZUSZKI Z CIASTA FILO
Składniki (na 4 sztuki)

8 płatów ciasta filo
rozpuszczone masło ghee
dowolne dodatki (u mnie jak w opisie)

Przygotowanie:

1. Nagrzać piekarnik do 180 stopni.
2. Płat posmarować masłem i nałożyć na niego następny płat również natłuszczony. (Wystarczą dwa płaty na jedno ciastko)
2. Na każdy tak przygotowany płat nakładać ulubione dodatki. (U mnie jak w opisie)
3. Piec około 13 minut.
4. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

You Might Also Like

6 komentarze

Follow me on FoodBlogs.com
JemyZdrowo.pl
FlyB - Kulinaria
blogi kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
rondel
mytaste.pl
Blogger Babes are Sophisticated Bloggers Seeking Simple Solutions and Support
Przesiane.pl
Wzorowy Katalog
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Tasty Query - recipes search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

SM

blogi o zdrowiu

Subskrybuj