Zapiekanka makaronowa z twarogiem!
04 lutego
Zapiekanka twarogowa z makaronu orkiszowego bio i mango podana z konfiturą wiśniową z różą
To była najlepsza konfitura, jaką w życiu jadłam. Serio. Wiśnie w całości, a do tego cudowny smak róży (o niebo lepszy niż nadzienie w pączkach). W dodatku wyprodukowana ze 100 g owoców na 100 g produktu, z minimalną zawartością cukru. Już nie mogę się doczekać, aż wypróbuję pozostałych smaków!
A kupić ją możecie tutaj:
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z TWAROGIEM
[przepis autorski]
/1 porcja/
50 g makaronu orkiszowego razowego bio
szczypta soli
150 g twarogu sernikowego
łyżeczka pasty waniliowej
jajko
łyżka konfitury wiśniowej z różą
100 g mango
20 g budyniu waniliowego
olej kokosowy do natłuszczenia naczynka
Makaron wraz ze szczyptą soli zalać wrzątkiem i odstawić na 10 minut.
Jeżeli nie wchłonął całej wody - odsączyć.
Twaróg zmiksować z jajkiem, pastą waniliową i budyniem.
Piekarnik nagrzać do temperatury 190 stopni.
Masę twarogową wymieszać z makaronem, a następnie przelać do natłuszczonego naczynia.
Mango obrać, pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć na wierzchu.
Zapiekać około 20 minut do zarumienienia.
Smacznego!
8 komentarze
ta konfitura faktycznie bardzo zachęcająca! :)
OdpowiedzUsuńjak zwykle mega pomysłowo i pysznie :)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam zapiekanki. Ta wędruje do ulubionych przepisów, a ja polecam swoje zapiekanki makaronowe
OdpowiedzUsuńmakaron z twarogiem keidyś jadłam co piątek na obiad, zapiekana wersja też jest pyszna :)
OdpowiedzUsuńa mnie urzekła ta konfitura :D *~*
OdpowiedzUsuńhttp://nataszabreakfast.blogspot.gr
mmm jak już widze te dojrzałe banany to od razu robię się głodna :)
OdpowiedzUsuńTa konfitura wygląda wybornie. Aż zgłodniałam. Oglądanie tego typu zdjęć powinno być zabronione na noc :)
OdpowiedzUsuń