Magiczny makaron... i sernik.
20 maja
Bananowy sernik z makaronem fettucine z mąki konjac (Ekodelis)
podany ze słodkim bio kremem z migdałów
***
SERNIK Z MAKARONEM
[przepis autorski]
/1 porcja/
opakowanie makaronu fettucine z mąki konjac
szczypta soli
200 g śmietankowego twarogu sernikowego
łyżeczka ekstraktu z wanilii
jajko
łyżeczka superskrobi Fiberfin (można zastąpić budyniem)
(więcej o tym produkcie przeczytacie TUTAJ - można użyć tłumacza)
2 łyżki syropu klonowego
duży banan
20 g budyniu waniliowego
olej kokosowy do natłuszczenia naczynka
Makaron odsączyć z zalewy i dokładnie opłukać pod bieżącą wodą.
Twaróg zmiksować z jajkiem, puree z banana, Fiberfinem, ekstraktem, syropem i budyniem.
Piekarnik nagrzać do temperatury 190 stopni.
Masę twarogową wymieszać z makaronem, a następnie przelać do natłuszczonego naczynia.
Zapiekać około 30 minut.
Smacznego!
15 komentarze
wyśmienicie wygląda a ten krem.. mmm.. coś czuję, ze mogłabym go ze słoiczka jeść :)
OdpowiedzUsuńNie jest zbyt słodki, ja go właśnie tak jem :)
UsuńPięknie się prezentuje. :) I ciekawa ta skrobia i krem. ;)
OdpowiedzUsuńJestem ciekawa jak to smakowało :)
OdpowiedzUsuńSpróbuj :)
UsuńChyba lubisz serniki :D
OdpowiedzUsuńI to jak! :)
UsuńSzczęka mi opadła do samej podłogi... przepis fantastyczny! Kupujesz takie produkty bio zazwyczaj przez Internet? :-) Co mogłabyś polecić?
OdpowiedzUsuńTak albo kupuję albo dostaję od rodziny/znajomych.
UsuńDziękuję za odpowiedź, muszę w takim razie przeszukać Internet. :D
UsuńHej, gdzie mozna kupic ten krem?:) cudnie wyglada
OdpowiedzUsuńJa mam go od znajomych z Hiszpanii :)
Usuńjestem bardzo ciekawa tego makaronu, ale świetnie śniadanie wyczarowałaś z tych wszystkich produktów :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smacznie! *.*
OdpowiedzUsuńTen krem wygląda pysznie ;)
OdpowiedzUsuń