Imieninowo.
26 sierpnia
Bananowo-truskawkowy sernik na biszkopcie podany z truskawkami i melonem
SERNIK NA ZIMNO
/przepis własny/
* 250 g ricotty
* 2 sojowe desery waniliowe Alpro (250 g)
* cukier kokosowy (lub inny) - około 2 kopiastych łyżek
* 4 płaskie łyżeczki agaru + herbata (u mnie truskawkowa z kiwi)
* syrop truskawkowy
* truskawki do podania
* gotowy spód biszkoptowy
dwa banany
Agar rozpuścić w herbacie i przygotować zgodnie z opisem podanym na opakowaniu.
Następnie lekko ostudzić.
Opakowanie ricotty zmiksować z około 4 łyżkami syropu truskawkowego.
Do masy dodać cukier kokosowy, agar i zmiksować.
Podobnie postąpić z deserem sojowym - dodać cukier i agar.
Przełożyć pierwszą masę na spód biszkoptowy i na minimum 20 minut wstawić do lodówki.
Po tym czasie wyłożyć na nią drugą masę (z deseru sojowego), na wierzchu ułożyć plasterki banana i ponownie schłodzić.
Wstawić do lodówki na minimum pół godziny.
Po tym czasie podawać.
Smacznego!
9 komentarze
własnie pomyślałam, że melon do takiego delikatnego sernika musi świetnie pasować, nie wpadłam na to wcześniej!
OdpowiedzUsuńNajlepszego solenizantko <3 Fajnie wygląda ta czarna herbatka w tle :3
OdpowiedzUsuńhttp://worshipingmornings.blogspot.com/
wszystkiego najlepszego z okazji imienin
OdpowiedzUsuńWszystkiego takiego cudownego jak Twój sernik z okazji imienin! :D Sernik na zimno jest absolutnie naj naj.
OdpowiedzUsuńWszystkiego najlepszego! :))
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie :)
OdpowiedzUsuńWszystkiego przenajlepszego ! :)
OdpowiedzUsuńZasładzaj nas tak jak najdłużej :)
Wygląda pysznie!!
OdpowiedzUsuńhttp://lifeofangiee.blogspot.com/
Wszystkiego najlepszego, ale serników nie lubię :/
OdpowiedzUsuń