Ebelskivers i donuty w wersji ultrazdrowej!
22 września
Wiecie już, że uwielbiam kuchenne eksperymenty,
wszelkiego rodzaju śniadaniowe wypieki... no i przede wszystkim zdrowe jedzenie.
Co więc powstanie w wyniku połączenia wszystkich tych zamiłowań?
Super zdrowe pączki... z buraków, mąki migdałowej i korzenia maca!
Jedne z najbardziej puszystych jakie w ostatnim czasie jadłam. :)
W smaku burak kompletnie niewyczuwalny za sprawą mąki migdałowej.
Donuty są lekko słodkie.
Buraczano-migdałowe donuty i ebelskivers z korzeniem maca i olejem kokosowym podane z tahini, musem z mango, poziomkami, malinami, jeżynami i truskawkami
Oba produkty ze zdjęcia dostaniecie w sklepie internetowym,
który z czystym sumieniem mogę Wam polecić.
Oferta jest naprawdę imponujących rozmiarów,
a wszystkie produkty posiadają certyfikat BIO!
Koniecznie zajrzyjcie :)
6 komentarze
uwielbiam korzeń maca i jego niepowtarzalny smak, zawsze dodaje "tego czegoś" :)
OdpowiedzUsuńKorzenia maca nie znam, ale pewnie wszystko przede mną :D Donuty wyglądają super i nie przypuszczałabym, że to ultrazdrowa wersja! :D
OdpowiedzUsuńPysznie i zdrowo czyli tak jak lubię najbardziej. :-) Wspaniały deserek!
OdpowiedzUsuńTe twoje donuty mnie zabiją kiedyś <3 Boskie
OdpowiedzUsuńhttp://worshipingmornings.blogspot.com/
Z całego tego przepisu wiem, że danie jest zdrowe, bio, ultrazdrowe i puszyste. Ciekawe tylko czy są smaczne. Przepraszam autorkę z tę krytykę, ale przesadne podkreślanie jak danie nie jest zdrowe, bio, organic, slow, gluten free etc. całkowicie odbierają mu (przynajmniej w moich oczach) atrakcyjność, "seksapil". Tym bardziej, że w tym wpisie nie ma nawet słowa o walorach smakowych...
OdpowiedzUsuńAbsolutnie nie ma za co przepraszać, każdy ma prawo do własnej opinii. Nie podkreślam, że danie jest bio, tylko że użyłam takich właśnie składników, które podlinkowałam. Wole je opisać i zaznaczyć gdzie kupić, niż odpowiadać na 10 e-maili z tym samym pytaniem.
UsuńCo do opisu - dziękuję za słuszną uwagę.
Pozdrawiam