Pancakes z fasoli!
03 listopada
Proteinowe placki z fasoli i mieszanki do wypieku
podane z malinami, twarożkiem, poziomkami, słupkami migdałów
i organicznymi wegańskimi płatkami czekolady z miętą
PANCAKES Z BIAŁEJ FASOLI
/przepis autorski/
120 g ugotowanej fasoli
jajko
2 płaskie łyżki dowolnej mąki (u mnie proteinowa mieszanka do wypieku)
płaska łyżka maca (można zastąpić mąką)
łyżka syropu klonowego
pół łyżeczki proszku do pieczenia
ekologiczny sok z aloesu (około 100 ml)
(można użyć dowolnego soku lub mleka)
szczypta soli
kilka kropli aromatu migdałowego
masło klarowane do smażenia
Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę (o konsystencji gęstej śmietany).
Jeśli będzie zbyt gęsta, dodać jeszcze płynu.
Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni około 5 minut z każdej strony.
Podawać póki gorące.
Smacznego!
Patelnię do niskotłuszczowego smażenia
można nabyć w internetowym sklepie: www.sklep.dajar.pl
Patelnię do niskotłuszczowego smażenia
można nabyć w internetowym sklepie: www.sklep.dajar.pl
5 komentarze
ten kształt tak kusi!
OdpowiedzUsuńŚlicznie Ci wyszły, ten kształt dodatkowo sprawia, że nie sposób nie zjeść. :D
OdpowiedzUsuńAle grubaski <3 Mistrzyni patelni z Ciebie!
OdpowiedzUsuńJadłabym <3
OdpowiedzUsuńAle pycha! Koniecznie muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuń