Placuszki owsiane z żurawiną!
04 listopada
Placuszki (potrójnie) owsiane z sosem żurawinowym,
jogurtem sojowym i płatkami kokosa; kawa
PLACKI OWSIANE
/przepis własny/
Ciasto:
40 g mąki owsianej
10 g lnu mielonego bio Diet Food
1/3 łyżeczki wanilii burbońskiej
30 g bezglutenowych płatków owsianych Bauckhof
gorące mleko owsiane
jajko
łyżka oliwy z oliwek Riviere d'Or
łyżka stewi w pudrze Zielony Listek
szczypta proszku do pieczenia
szczypta soli
Do podania:
bio jogurt sojowy z mango Sojade
bio kawa ziarnista espresso Pizca Abijata
Przygotowanie:
Płatki i len zalewam mlekiem owsianym do ich poziomu,
mieszam i odstawiam do napęcznienia pod przykryciem.
Następnie dodaję mąkę, oliwę, stewię, wanilię, jajko,
proszek do pieczenia oraz sól i mieszam ze sobą wszystkie składniki.
Smażę na dobrze natłuszczonej, nagrzanej patelni z obu stron po koło 4 minuty (na małym ogniu).
Po tym czasie serwuję z dodatkami póki gorące.
Smacznego!
***
Wszystkie produkty wyróżnione wytłuszczoną czcionką dostaniecie w sklepie internetowym
7 komentarze
Zdrowe śniadanie to jest to:)
OdpowiedzUsuńmmm zjadłabym takie śniadanko ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie ;)
ale fajne grubaski :)
OdpowiedzUsuńPiękne, puszyste małe cudeńka z bardzo ciekawymi dodatkami, super! :-)
OdpowiedzUsuńPotrójnie pyszne :)
OdpowiedzUsuńWszystkie produkty bio ! ;D Super asortyment :D
OdpowiedzUsuńPyszne placuszki, świetnie urosły ;d
Fajne te placki! :)
OdpowiedzUsuń