Deser owsiany z ricotty.
23 stycznia
Malinowa ricottowa owsianka z musem z persymony, malinami,
płatkami migdałów i bezglutenowymi goframi z wanilią
RICOTTOWA OWSIANKA OVERNIGHT
/przepis własny/
/1 porcja/
60 g ekologicznych płatków owsianych
gorące mleko kokosowe bio (około 150 ml)
150 g ricotty
szczypta soli
1/3 łyżeczki mielonych goździków
2 płaskie łyżki miodu
garść malin
Płatki zalać gorącym mlekiem do ich poziomu.
Odstawić na 10 minut do napęcznienia.
Następnie wymieszać z miodem, goździkami i solą.
Połączyć z ricottą i zmiksować na gładki krem,
Wymieszać z częścią malin.
Przełożyć do słoiczka i wstawić na noc do lodówki.
Rano udekorować musem z persymony, malinami i płatkami migdałów.
Smacznego!
RICOTTOWA OWSIANKA OVERNIGHT
/przepis własny/
/1 porcja/
60 g ekologicznych płatków owsianych
gorące mleko kokosowe bio (około 150 ml)
150 g ricotty
szczypta soli
1/3 łyżeczki mielonych goździków
2 płaskie łyżki miodu
garść malin
Płatki zalać gorącym mlekiem do ich poziomu.
Odstawić na 10 minut do napęcznienia.
Następnie wymieszać z miodem, goździkami i solą.
Połączyć z ricottą i zmiksować na gładki krem,
Wymieszać z częścią malin.
Przełożyć do słoiczka i wstawić na noc do lodówki.
Rano udekorować musem z persymony, malinami i płatkami migdałów.
Smacznego!
5 komentarze
Fantastycznie wygląda ten słoiczek. :-)
OdpowiedzUsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuńOwsianka jak widać jest bardzo uniwersalna :)
OdpowiedzUsuńWygląda cudownie :)
OdpowiedzUsuńFaktycznie, wygląda genialnie :)
OdpowiedzUsuń