Owsiany deser z matcha.
29 sierpnia
LODÓWKOWA OWSIANKA Z HERBATĄ MATCHA
/przepis własny/
60 g płatków owsianych
podgrzane mleko kokosowe (około 150 ml)
150 g ricotty
szczypta soli
łyżeczka herbaty matcha bio
2 łyżki dowolnego syropu (u mnie z kwiatu kokosa)
garść malin
łyżka domowej konfitury malinowej
plastry kokosa
Płatki zalać mlekiem kokosowych do ich poziomu.
Odstawić na 10 minut do napęcznienia.
Następnie wymieszać z syropem i solą.
Połączyć z ricottą i herbatą matcha, a następnie zmiksować na gładki krem,
Wymieszać z częścią malin.
Przełożyć do słoiczka i wstawić na noc do lodówki.
Rano udekorować konfiturą, malinami i plastrami kokosa.
Smacznego!
***
Herbatę matcha przeznaczoną do różnych zastosowań
możecie kupić w sklepie internetowym
Herbata matcha jest jak najbardziej godna polecenia.
Używam jej już od dłuższego czasu,
a ta od Moya Matcha jest naprawdę znakomitej jakości!
2 komentarze
U ciebie zawsze wygląda wszystko tak pięknie *.*
OdpowiedzUsuńSuper kompozycja, wygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuń