Hello September! Bezglutenowa owsianka na mleku owsianym.
01 września
OWSIANKA Z GOJI I CHIA
/przepis własny/
70 g bezglutenowej owsianki z jagodami goji, nasionami chia i białą morwą (Turtle)
300 ml mleka owsianego (Alpro)
szczypta soli
1,5 łyżki bezglutenowego waniliowego proszku budyniowego
+ 70 ml mleka owsianego
+ 70 ml mleka owsianego
2 łyżki syropu z kwiatu kokosa
Do rondelka z gotującym się mlekiem wsypać owsiankę.
Dodać szczyptę soli i syrop.
Gdy zaczną się gotować, od czasu do czasu zamieszać,
żeby gęstniejąca masa nie przywarła do dna.
Gotować około 7 minut na małym ogniu lub do zgęstnienia.
Po tym czasie dodać budyń rozrobiony w 70 ml mleka i zamieszać.
Gotować jeszcze około minuty, po tym czasie
lekko ostudzić i przelać do miseczki.
Smacznego!
***
ENGLISH VERSION:
GLUTEN-FREE OATMEAL WITH SUPERFOODS
70 g turtle Porridge Bio Superfood Gluten-free (Turtle)
300 ml oat milk
pinch of salt
1.5 tablespoons gluten-free vanilla custard powder + 70 ml oat milk
2 tablespoons coconut blossom syrup
Put the porridge into a saucepan with boiling milk..
Add a pinch of salt and syrup.
When it begins to cook, stir from time to time.
Cook for about 7 minutes on low heat or until porridge thickens.
After this time, add custard mixed with 70 ml of milk and stir.
Cook for a minute.
After this time cool slightly and pour into a bowl.
Enjoy!
0 komentarze